το εμβόλιο της γρίπης: παρενέργειες, αποτελεσματικότητα και χρονοδιάγραμμα

“Η γρίπη” είναι μια μικρή λέξη που περνάει πολύ γύρω από αυτές τις μέρες. Είναι επίσης μια μεγάλη ασθένεια που πρέπει να πάρετε σοβαρά. Το 2013, περισσότεροι από 3.600 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Ίσως είστε ένας από τους λίγους τυχερούς. Πρέπει να σκεφτείτε σκληρά για να θυμάστε πότε αναρρώσατε για τελευταία φορά. Αλλά για τους υπόλοιπους από εμάς, δύο έως τέσσερα κρυολογήματα το χρόνο είναι σχεδόν το πρότυπο. Έτσι τι δίνει; Η ηλικία σας και η εταιρεία που κρατάτε αποτελούν μεγάλο μέρος του κινδύνου σας. Αλλά αν είστε νέος ή παλαιός, υπάρχουν απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να πάρετε το πάνω χέρι εναντίον μικροβίων.

Είναι ένα πλάνο που σας προστατεύει από τον ιό της γρίπης. Μπορείτε κανονικά να το πάρετε στο χέρι σας, αλλά μπορείτε επίσης να το πάρετε ως ρινικό σπρέι. Είναι κατασκευασμένο από τους τρεις ή τέσσερις ιούς της γρίπης που πιθανότατα θα σας κάνουν να νιώσετε άρρωστοι κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.

Σχεδόν κάθε 6 μηνών και άνω.

Μερικοί άνθρωποι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να γίνουν πολύ άρρωστοι από επιπλοκές της γρίπης από άλλους. Αυτές οι ομάδες θα πρέπει να είναι σίγουρο ότι θα πάρετε μια βολή γρίπης κάθε χρόνο

Οι παρακάτω άνθρωποι δεν πρέπει να πάρετε μια γρίπη πυροβόλησε

Συζητήστε με το γιατρό σας προτού πάρετε τη λήψη αν έχετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα

Μόλις καταστούν διαθέσιμες, μέχρι τον Οκτώβριο, ει δυνατόν. Είναι καλύτερο να πάρετε το εμβόλιο προτού ξεκινήσει η εποχή της γρίπης. Αλλά μπορείτε ακόμα να το πάρετε τον Ιανουάριο ή ακόμα και αργότερα.