συμβουλές για εφήβους με διαβήτη: να είστε ενεργός

Πόροι; Λίστα ελέγχου μεταβατικής διαδικασίας

Συμβουλές για εφήβους με διαβήτη: Να είστε ενεργός

Κινούστε!

Πληροφορίες από το NDEP διατίθενται ανά θέμα

Η σωματική δραστηριότητα είναι καλή για όλους είτε έχετε διαβήτη είτε όχι. Το να είσαι ενεργός σε βοηθά

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να είστε ενεργοί. Επιλέξτε τα πράγματα που σας αρέσει να κάνετε

Τι μπορώ να κάνω?

Να είστε ενεργός τουλάχιστον 60 λεπτά κάθε μέρα. Είναι εντάξει να το χωρίσετε σε 20 λεπτά, τρεις φορές την ημέρα. Εάν δεν είστε ενεργός, ξεκινήστε αργά. Επιλέξτε κάτι που σας αρέσει.

Ζώντας με διαβήτη για ενήλικες. Ζώντας με τον διαβήτη για παιδιά και εφήβους. Κίνδυνος και πρόληψη για ενήλικες. Κίνδυνος για παιδιά και εφήβους. Επαγγελματίες υγείας · Κοινοτικούς οργανισμούς

Να είστε ενεργός με τους φίλους και την οικογένειά σας. Είναι πιο διασκεδαστικό με τους άλλους. Ζητήστε από τα μέλη της οικογένειάς σας και τους φίλους σας να έρθουν σε φόρμα μαζί σας.

Κρατήστε το σώμα σας υγιές και δυνατό. Μείνετε σε βάρος που είναι κατάλληλο για σας. Χαμηλώστε το βάρος αργά. Νιώστε καλύτερα αν είστε σε κακή διάθεση ή τονίσθηκε έξω? Χαλαρώστε και κοιμηθείτε καλά. Μειώστε τη γλυκόζη του αίματός σας και τη διατηρήστε κοντά στο φυσιολογικό.

Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με τους τύπους δραστηριότητας που θα λειτουργούν καλύτερα για εσάς. Ρωτήστε αν

Σκεφτείτε άλλους τρόπους που μπορείτε να ενεργοποιήσετε

Εάν στην αρχή δεν μπορείτε να κάνετε πολλά ή να ξεφύγετε από την αναπνοή. Προσθέστε λίγο περισσότερο κάθε εβδομάδα. Κάντε μια λίστα με πράγματα που θέλετε να κάνετε. Κρεμάστε το στο δωμάτιό σας και κοιτάξτε το κάθε μέρα.

Κάντε μια βόλτα, πεζοπορία ή βόλτα με ποδήλατο. Skateboard, ρολό ή παγοδρομίες; Ακούστε μουσική και χορό. Πάμε για μπόουλινγκ.; Παίξτε ποδόσφαιρο ή άλλα αθλήματα. Πάρτε PE ή γυμναστήριο στο σχολείο? Αναπαραγωγή βιντεοπαιχνιδιών που σας κάνουν να κινηθείτε.

Εάν έχετε διαβήτη τύπου 2, πρέπει να κάνετε

Κάντε μια βόλτα μετά το δείπνο. Βοηθήστε να καθαρίσετε το σπίτι, να κόψετε το γρασίδι, να εργαστείτε στην αυλή, τα φύλλα τσουγκράνας ή το φτυάρι χιονιού. Περπατήστε από και προς το σχολείο με φίλους.

Το Εθνικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Διαβήτη (NDEP) του Υπουργείου Υγείας και Ανθρώπινων Υπηρεσιών των ΗΠΑ υποστηρίζεται από κοινού από τον τομέα της υγείας και το theernment () με την υποστήριξη περισσότερων από 200 οργανισμών-εταίρων.

Νοέμβριος 2012

Πόσα χρειάζομαι;

Πληροφορίες από το NDEP διατίθενται ανά θέμα

Πώς μπορούν να βοηθήσουν η οικογένεια και οι φίλοι μου;

Πρέπει να ελέγξετε τη γλυκόζη αίματος πριν και μετά τη δραστηριότητα. Το φάρμακό σας μπορεί να καταστήσει τη γλυκόζη του αίματός σας πολύ χαμηλή κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας. Εάν ναι, φέρτε ένα σνακ.

Πλύνετε το οικογενειακό αυτοκίνητο. Να καθίσει-επάνω? Ανυψώστε τα βάρη του φωτός (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ζευγάρι χεριών ή δύο κουτάκια σούπας). Μετακινήστε το σχοινί ή σκοντάψτε στη θέση του ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση. Πάρτε τις σκάλες όταν μπορείτε.? Περπατήστε γρήγορα γύρω από το εμπορικό κέντρο μερικές φορές.

Συζητήστε με το σχολείο της έφηβης σας για να έχετε περισσότερο ενεργό χρόνο για τους φοιτητές. Ρωτήστε το σχολείο εάν εσείς και το παιδί σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το γυμναστήριο μετά το σχολείο. Έχετε την έφηβή σας να συμμετάσχετε σε ενεργά προγράμματα όπως κολυμβητικές λέσχες, rec προγράμματα, το YMCA, τον οργανισμό νεολαίας 4-H, τους ανιχνευτές αγοριών ή κοριτσιών ή τους συλλόγους αγοριών και κοριτσιών. Συζητήστε με τους ηγέτες της τοπικής κοινότητας σχετικά με την κατασκευή ασφαλών χώρων για να είναι ενεργοί οι έφηβοι. Προσφέρετε βοήθεια για να διορθώσετε δημόσιες παιδικές χαρές ή αθλητικά πεδία.

Τρώτε υγιεινά τρόφιμα. Να είστε ενεργός κάθε μέρα. Πάρτε το φάρμακό σας. Ελέγξτε τη γλυκόζη στο αίμα όπως σχεδιάσατε με την ομάδα φροντίδας υγείας σας.

Τι πρέπει να κάνω πριν ξεκινήσω;

Ζώντας με διαβήτη για ενήλικες. Ζώντας με τον διαβήτη για παιδιά και εφήβους. Κίνδυνος και πρόληψη για ενήλικες. Κίνδυνος για παιδιά και εφήβους. Επαγγελματίες υγείας · Κοινοτικούς οργανισμούς

Τι γίνεται αν δεν μου αρέσει;

Συμβουλές για τους γονείς

Αναλάβετε τον διαβήτη σας