χρονοδιάγραμμα μιας ερωτικής σχέσης

 αρχειοθετεί περιεχόμενο μετά από 2 χρόνια για να εξασφαλίσει ότι οι αναγνώστες μας μπορούν εύκολα να βρουν το πιο επίκαιρο περιεχόμενο. Για να βρείτε τις πιο πρόσφατες πληροφορίες, εισαγάγετε το θέμα που σας ενδιαφέρει στο πλαίσιο αναζήτησης.

Η αγάπη είναι μια ισχυρή εμπειρία, σε αντίθεση με οτιδήποτε άλλο. Είναι μια μεταβαλλόμενη κατάσταση στην οποία οι άνθρωποι σκέφτονται και ενεργούν πολύ διαφορετικά από το συνηθισμένο. Μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν ποτέ να το βιώσουν, αλλά πολλοί από εμάς κάνουν τουλάχιστον μία φορά σε μια ζωή.

Όσοι το έχουν βιώσει γνωρίζουν επίσης ότι η ισχυρή βιασύνη δεν διαρκεί για πάντα. Και όταν τα συναισθήματα τελειώνουν, η σχέση συχνά τελειώνει επίσης. Ωστόσο, πολλά ζευγάρια καταφέρνουν να προχωρήσουν από αυτό το στάδιο για να διατηρήσουν την αγάπη τους.

Από την Julia A. Savacoo. Η συνταγή μας: Δοκιμάστε μερικούς από αυτούς τους ενισχυτές πάθους και μας ευχαριστήστε το πρωί. Μην είσαι νευρικός, αλλά πώς είναι η αγάπη σου; Για όσους δεν έχουν ήδη παντρευτεί, οι πιθανές απαντήσεις σε αυτό το ερώτημα μπορεί να κυμαίνονται από το μη ενημερωτικό “Πρόστιμο, χάρη” στο ελαφρώς κουρασμένο “Εντάξει, λαμβάνοντας υπόψη …” στο ολοένα και δημοφιλέστερο “Καμία από τις δουλειές σας”. Αλλά αν σας είπαμε ότι μερικές απλές αλλαγές θα μπορούσαν να κάνουν τη σεξουαλική σας ζωή πιο ηλεκτρική – δεν θα σας ενδιέφερε, Λοιπόν, ακούστε. Του…

Συνηθίζαμε να απευθυνόμαστε στους ποιητές για να δούμε τα μυστήρια της αγάπης, αλλά τώρα ζητάμε από τους γιατρούς και τους ερευνητές. Η επιστήμη προσφέρει δύο βασικούς τρόπους κατανόησης των ερωτικών υποθέσεων. Το ένα είναι να ψάξουμε για το τι τείνουν να έχουν κοινά πολλά διαφορετικά άτομα σε διαφορετικές σχέσεις αγάπης. Το άλλο είναι να δούμε πώς οι χημικές ουσίες του εγκεφάλου αναμειγνύονται για να μας κάνουν να αισθανόμαστε διάφορα συναισθήματα που σχετίζονται με το σεξ και την αγάπη.

Αλλά τα πρώτα πράγματα πρώτα. Ακριβώς τι είναι αυτό που κάνει δύο ανθρώπους να ερωτευτούν, σκληρά και γρήγορα;

(Πώς έχει αλλάξει η σχέση σας με την πάροδο του χρόνου; Μιλήστε γι ‘αυτό μαζί με άλλους στο board’s Health CafÃmessage.)

Αρχίζοντας το 1965, ένας ψυχολόγος με την ονομασία Dorothy Tennov άρχισε να μελετά την κατάσταση της αγάπης ως κάτι διαφορετικό από άλλους τρόπους που αγαπούν ο ένας τον άλλο. Το 1979, δημοσίευσε ένα βιβλίο που συνοψίζει την έρευνά της, στο οποίο εφάρμοσε ένα νέο επιστημονικό όρο για “ερωτευμένο”. Ονομάζεται “limerence”. Με βάση εκατοντάδες συνεντεύξεις με ερωτευμένους, κατέληξε σε μια γενική περιγραφή της κατάστασης.

Ένα σύγχρονο φαγητό για την υγεία;