τετραλογία του τρόπου ζωής και των θεραπειών στο σπίτι

Καθώς μεγαλώνει το παιδί σας, μπορεί να έχετε κάποιες ανησυχίες για το πώς να φροντίζετε καλύτερα για αυτόν ή αυτήν, συμπεριλαμβανομένων

Άσκηση και παιχνίδι. Οι γονείς των παιδιών που έχουν συγγενή καρδιακά ελαττώματα συχνά ανησυχούν για τους κινδύνους τραύματος και έντονης δραστηριότητας ακόμη και μετά την επιτυχή θεραπεία.

Αν και ορισμένα παιδιά μπορεί να χρειαστεί να περιορίσουν την ποσότητα ή τον τύπο της άσκησης, πολλοί μπορούν να οδηγήσουν σε φυσιολογική ή σχεδόν κανονική ζωή. Οι αποφάσεις σχετικά με την άσκηση πρέπει να γίνονται κατά περίπτωση, γι ‘αυτό ζητήστε από τον γιατρό του παιδιού σας ποιες δραστηριότητες είναι ασφαλείς για το παιδί σας.

Εάν είστε ενήλικας που έχει συγγενείς καρδιακές παθήσεις, μπορεί να έχετε ανησυχίες, όπως

Εγκυμοσύνη. Οι περισσότερες γυναίκες που έχουν συγγενείς καρδιακές παθήσεις ανέχονται την εγκυμοσύνη χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, ένα σοβαρό ελάττωμα της καρδιάς ή επιπλοκές όπως η χρόνια πνευμονική παλινδρόμηση ή οι αρρυθμίες μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο επιπλοκών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Εάν έχετε συγγενείς καρδιακές παθήσεις, συζητήστε τον οικογενειακό προγραμματισμό με το γιατρό σας. Ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει να λαμβάνετε φροντίδα πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας από γιατρούς εκπαιδευμένους σε συγγενείς καρδιακές παθήσεις, γενετική και μαιευτική φροντίδα υψηλού κινδύνου. Ορισμένα φάρμακα για την καρδιά δεν είναι ασφαλή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μπορεί να χρειαστεί να σταματήσουν ή να προσαρμοστούν προτού μείνετε έγκυος.