προφύλαξη από την τιγεκυκλίνη (ενδοφλέβια οδός)

Είναι σημαντικό ο γιατρός σας να σας ελέγχει προσεκτικά ενώ παίρνετε αυτό το φάρμακο. Αυτό θα επιτρέψει στο γιατρό σας να διαπιστώσει εάν το φάρμακο λειτουργεί σωστά και να αποφασίσει αν θα πρέπει να συνεχίσετε να το λαμβάνετε. Μπορεί να χρειαστούν εξετάσεις αίματος για να ελεγχθούν ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Εάν τα συμπτώματά σας δεν βελτιωθούν ή γίνουν χειρότερα, καλέστε αμέσως το γιατρό σας.

Η χρήση αυτού του φαρμάκου ενώ είστε έγκυος μπορεί να βλάψει το αγέννητο μωρό σας. Χρησιμοποιήστε μια αποτελεσματική μορφή ελέγχου των γεννήσεων για να μην μείνετε έγκυος. Εάν πιστεύετε ότι έχετε μείνει έγκυος κατά τη χρήση του φαρμάκου, ενημερώστε αμέσως το γιατρό σας.

Τα χάπια ελέγχου των γεννήσεων μπορεί να μην λειτουργούν ενώ χρησιμοποιείτε tigecycline. Για να μην μείνετε έγκυος, χρησιμοποιήστε μια άλλη μορφή ελέγχου των γεννήσεων μαζί με τα χάπια ελέγχου των γεννήσεων. Άλλες μορφές περιλαμβάνουν προφυλακτικά, ένα διάφραγμα ή αντισυλληπτικό αφρό ή ζελέ.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις, συμπεριλαμβανομένης αναφυλαξίας, οι οποίες μπορεί να είναι απειλητικές για τη ζωή και να απαιτούν άμεση ιατρική φροντίδα. Καλέστε αμέσως το γιατρό σας εάν έχετε κνησμό, κνίδωση, βραχνάδα, δυσκολία στην αναπνοή, δυσκολία στην κατάποση ή οίδημα των χεριών, του προσώπου ή του στόματος σας, αφού λάβετε αυτό το φάρμακο.

Παγκρεατίτιδα μπορεί να συμβεί ενώ χρησιμοποιείτε αυτό το φάρμακο. Ενημερώστε αμέσως τον γιατρό σας εάν έχετε ξαφνικό και σοβαρό πόνο στο στομάχι, ρίγη, δυσκοιλιότητα, ναυτία, έμετο, πυρετό ή ζάλη.

Η τιγεκυκλίνη μπορεί να προκαλέσει διάρροια και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι σοβαρή. Μπορεί να συμβεί 2 μήνες ή περισσότερο μετά τη διακοπή της λήψης αυτού του φαρμάκου. Μην πάρετε κανένα φάρμακο για τη θεραπεία της διάρροιας χωρίς να κάνετε πρώτα έλεγχο με το γιατρό σας. Τα φάρμακα διάρροιας μπορεί να επιδεινώσουν τη διάρροια ή να διαρκέσουν περισσότερο. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτό ή εάν η ήπια διάρροια συνεχίζεται ή χειροτερεύει, επικοινωνήστε με το γιατρό σας.

Η τιγεκυκλίνη μπορεί να κάνει το δέρμα σας πιο ευαίσθητο στο ηλιακό φως από ό, τι συνήθως. Η έκθεση στο ηλιακό φως, ακόμη και για σύντομες χρονικές περιόδους, μπορεί να προκαλέσει δερματικό εξάνθημα, κνησμό, ερυθρότητα ή άλλο αποχρωματισμό του δέρματος ή σοβαρό ηλιακό έγκαυμα. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό όταν είστε σε εξωτερικούς χώρους. Να φοράτε προστατευτικό ρουχισμό (συμπεριλαμβανομένου καπέλου) και γυαλιά ηλίου. Αποφύγετε τις ακτίνες του ήλιου και τις βυρσοδεψίες ή τους θαλάμους.

Μην πάρετε άλλα φάρμακα εκτός εάν έχουν συζητηθεί με το γιατρό σας. Αυτό περιλαμβάνει συνταγογραφούμενα ή μη συνταγογραφούμενα (εξωχρηματιστηριακά] φάρμακα και συμπληρώματα βοτάνων ή βιταμινών.