οι κύστεις tarlov: μια αιτία χαμηλού πόνου στην πλάτη;

Είναι δυνατό. Ωστόσο, οι κύστεις Tarlov είναι μια ασυνήθιστη αιτία του πόνου στην πλάτη.

Οι κύστεις Tarlov είναι γεμάτοι με ρευστά σάκους οι οποίοι συχνά επηρεάζουν τις ρίζες των νεύρων στο κάτω άκρο της σπονδυλικής στήλης. Τέτοιες κύστεις συνήθως δεν προκαλούν συμπτώματα και βρίσκονται τυχαία σε μελέτες απεικόνισης μαγνητικού συντονισμού (MRI) που γίνονται για άλλους λόγους.

Ωστόσο, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι κύστες επεκτείνονται, πιέζοντας την πληγείσα ρίζα του νεύρου. Τα αποτελέσματα μπορεί να περιλαμβάνουν αιχμηρά, καύσιμα πόνου στο ισχίο και κάτω από το πίσω μέρος του μηρού, ενδεχομένως με αδυναμία και μειωμένη αίσθηση σε όλο το μήκος και στο πόδι που έχει πληγεί. Οι κύστεις Tarlov μερικές φορές διευρύνουν αρκετά ώστε να προκαλέσουν διάβρωση του περιβάλλοντος οστού, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει πόνο στην πλάτη.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι κύστεις Tarlov δεν απαιτούν θεραπεία. Για εκείνους που κάνουν, μερικές χειρουργικές θεραπείες – όπως η αποστράγγιση της κύστης – είχαν ελπιδοφόρα αποτελέσματα. Επειδή οι συμπτωματικές κύστεις Tarlov είναι ασυνήθιστες, οι μελέτες ήταν πολύ μικρές και πολύ ανόμοιες για τον εντοπισμό της αποτελεσματικότερης θεραπείας.

Με

επισκεφθείτε το γιατρό σας