καθηγητές: φροντίστε τη φωνή σας

Περίπου 17,9 εκατομμύρια ενήλικες, συμπεριλαμβανομένων πολλών εκπαιδευτικών, έχουν ασθένειες ή διαταραχές της φωνής.

Είναι ένα μάθημα που αξίζει να μάθει: Οι εκπαιδευτικοί που προσπαθούν να κάνουν την καλύτερη δυνατή δουλειά για τους μαθητές τους πρέπει να φροντίσουν και να διατηρήσουν αυτό που μπορεί να είναι το πιο πολύτιμο εκπαιδευτικό τους υλικό – η φωνή τους.

Οι δάσκαλοι είναι μεταξύ εκείνων των επαγγελματιών που κάνουν μεγάλες απαιτήσεις στις φωνές τους, μιλούν όλη την ημέρα στην τάξη και πρέπει να προβάλλουν αρκετά δυνατά ώστε όλοι οι μαθητές τους να μπορούν να τους ακούν καθαρά. Δυστυχώς, αυτή η έμφαση στη φωνή μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας.

Περίπου 17,9 εκατομμύρια ενήλικες έχουν ασθένειες ή διαταραχές της φωνής, αναφέρει το Εθνικό Ινστιτούτο Κωφών και Άλλων Επικοινωνιακών Διαταραχών (NIDCD), το οποίο υποστηρίζει την έρευνα σχετικά με τη φύση, τις αιτίες, τη διάγνωση και την πρόληψη των φωνητικών διαταραχών. Εκτός από την υπερβολική χρήση των φωνητικών χορδών, άλλες αιτίες των φωνητικών προβλημάτων περιλαμβάνουν τις λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού, τα φωνητικά οζίδια ή άλλες αναπτύξεις, τον λαρυγγικό καρκίνο και πολλά άλλα. Ευτυχώς, οι περισσότερες από αυτές τις διαταραχές μπορούν να αντιμετωπιστούν με επιτυχία ή να αποφευχθούν. Είτε είστε δάσκαλος είτε όχι, δοκιμάστε να κάνετε το ακόλουθο κουίζ

Εάν απαντήσετε “ναι” σε κάποια από αυτές τις ερωτήσεις, ενδέχεται να αντιμετωπίζετε πρόβλημα φωνής και πρέπει να συμβουλευτείτε έναν ωτορινολαρυγγολόγο, έναν γιατρό και έναν χειρούργο που ειδικεύεται στις διαταραχές του αυτιού, της μύτης και του λαιμού. Αυτός ή αυτή μπορεί να καθορίσει την υποκείμενη αιτία του προβλήματος φωνής σας.

Μπορεί επίσης να χρειαστεί να δείτε έναν παθολόγο της ομιλίας. Αυτός ή αυτή μπορεί να σας βοηθήσει με τη βελτίωση της χρήσης της φωνής σας και την αποφυγή φωνητικής κακοποίησης. Ένας παθολόγος ομιλίας μπορεί να προσφέρει μια καλή εκπαίδευση για την υγιή χρήση της φωνής και την καθοδήγηση σε κατάλληλες φωνητικές τεχνικές. Οι εκπαιδευτικοί, για παράδειγμα, μπορεί να θέλουν να χρησιμοποιήσουν ένα ελαφρύ μικρόφωνο και ένα σύστημα μεγαφώνου ενισχυτή για να μειώσουν τη φωνητική καταπόνηση.

Το αποτέλεσμα: Υγιέστεροι εκπαιδευτικοί που μπορούν να είναι καλύτεροι εκπαιδευτές για τους φοιτητές του έθνους μας. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις φωνητικές διαταραχές, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.nidcdernment / health / voice-speech-and-language ή τηλεφωνήστε στο 1-800-241-1044.