δοκιμές για τη διάγνωση του διαβήτη: δοκιμή γλυκόζης στο πλάσμα νηστείας και πολλά άλλα

Τάσεις διαβήτη

Εάν παρατηρήσετε συμπτώματα έντονης αυξημένης δίψας, συχνή ούρηση, ανεξήγητη απώλεια βάρους, αυξημένη πείνα, μυρμήγκιασμα των χεριών ή των ποδιών σας – ο γιατρός σας μπορεί να κάνει δοκιμή για διαβήτη.

Σύμφωνα με το νόμο για την προσιτή φροντίδα, πολλά σχέδια ασφάλισης υγείας θα καλύψουν τις υπηρεσίες προληπτικής φροντίδας, συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων διαλογής για διαβήτη τύπου 2, χωρίς κόστος για εσάς. Μάθε περισσότερα.

Κέντρο Ασφάλισης Υγείας

Για να επιβεβαιώσετε τη διάγνωση του διαβήτη τύπου 2, ο γιατρός σας θα διατάξει μια δοκιμασία γλυκόζης πλάσματος νηστείας ή μια περιστασιακή γλυκόζη πλάσματος.

Η δοκιμή γλυκόζης πλάσματος νηστείας (FPG) είναι η προτιμώμενη μέθοδος για τη διάγνωση του διαβήτη, διότι είναι εύκολο να γίνει, βολικό και λιγότερο ακριβό από άλλες δοκιμές, σύμφωνα με την Ένωση Διαβήτη.

Πριν κάνετε τη δοκιμή γλυκόζης στο αίμα, δεν θα επιτρέψετε να φάτε τίποτα για τουλάχιστον οκτώ ώρες.

Κατά τη διάρκεια μιας δοκιμασίας γλυκόζης στο αίμα, θα αφαιρεθεί αίμα και θα αποσταλεί σε εργαστήριο για ανάλυση.

Η φυσιολογική γλυκόζη αίματος νηστείας – ή σακχάρου στο αίμα – κυμαίνεται μεταξύ 70 και 100 χιλιοστόγραμμα ανά deciliter ή mg / dL για άτομα που δεν έχουν διαβήτη. Η τυπική διάγνωση του διαβήτη γίνεται όταν δύο ξεχωριστές εξετάσεις αίματος δείχνουν ότι το επίπεδο γλυκόζης αίματος νηστείας είναι μεγαλύτερο ή ίσο με 126 mg / dL.

Ωστόσο, εάν έχετε φυσιολογικό σακχάρου στο αίμα νηστείας, αλλά έχετε παράγοντες κινδύνου για διαβήτη ή συμπτώματα διαβήτη, ο γιατρός σας μπορεί να αποφασίσει να κάνει μια δοκιμή ανοχής γλυκόζης (βλ. Παρακάτω) για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε διαβήτη.

Μερικοί άνθρωποι έχουν μια φυσιολογική ανάγνωση γλυκόζης στο αίμα νηστείας, αλλά το σάκχαρο αίμα τους αυξάνεται ραγδαία καθώς τρώνε. Αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να έχουν μειωμένη δυσανεξία στη γλυκόζη. Εάν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα είναι αρκετά υψηλά, μπορεί να διαγνωστούν με διαβήτη.