αμυγδαλεκτομή για το λαιμό του στρες: διαδικασία, αποκατάσταση και πολλά άλλα

Τάσεις στοματικής υγείας

Μια αμυγδαλεκτομή είναι η χειρουργική αφαίρεση των αμυγδαλών. Τα αδενοειδή μπορούν να καταργηθούν ή να μην καταργηθούν ταυτόχρονα. Η αδενοδεκτονία δεν συζητείται σε αυτό το θέμα.

Η χειρουργική επέμβαση μπορεί να γίνει ως εξωτερική χειρουργική επέμβαση ή, ενίοτε, κατά τη διάρκεια μιας διανυκτέρευσης στο νοσοκομείο.

Ένας πολύ πονόλαιμος ακολουθεί συνήθως μια αμυγδαλεκτομή και μπορεί να διαρκέσει για αρκετές ημέρες. Αυτό μπορεί να επηρεάσει τον ήχο και τον όγκο της φωνής του ατόμου και την ικανότητά του να τρώει και να πίνει. Το άτομο μπορεί επίσης να έχει άσχημη μυρωδιά για λίγες ημέρες μετά τη χειρουργική επέμβαση. Υπάρχει πολύ μικρός κίνδυνος αιμορραγίας μετά από χειρουργική επέμβαση.

Ένα παιδί που έχει αμυγδαλεκτομή μπορεί να αισθάνεται «εκτός είδους» για μια περίοδο μιας εβδομάδας έως 10 ημερών. Αλλά εάν το παιδί αισθάνεται αρκετά καλά, δεν υπάρχει λόγος να περιορίσει τη δραστηριότητά του ή να κρατήσει το παιδί στο σπίτι μετά τις πρώτες ημέρες.

Μια αμυγδαλεκτομή μπορεί να γίνει στις ακόλουθες περιπτώσεις

Οι μεγάλες αμυγδαλές δεν είναι λόγος να έχουν αμυγδαλεκτομή αν δεν προκαλούν ένα από τα παραπάνω προβλήματα ή μπλοκάρουν τον ανώτερο αεραγωγό, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει άπνοια ύπνου ή προβλήματα με το φαγητό.

Τα παιδιά των οποίων οι αμυγδαλές αφαιρούνται για υποτροπιάζουσες μολύνσεις στο λαιμό μπορεί να έχουν λιγότερες και λιγότερο σοβαρές λοιμώξεις από το στρες στο λαιμό για τουλάχιστον 2 χρόνια. Αλλά με την πάροδο του χρόνου πολλά παιδιά που δεν έχουν χειρουργική επέμβαση έχουν επίσης λιγότερες λοιμώξεις στο λαιμό. 1

Οι ενήλικες που έχουν αφαιρεθεί οι αμυγδαλές τους μετά από επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις από το λαιμό του στρες δεν έχουν τόσο πολλές νέες λοιμώξεις όπως οι ενήλικες που δεν έχουν χειρουργική επέμβαση. Και οι ενήλικες που είχαν τη χειρουργική επέμβαση δεν παίρνουν πονόλαιμο τόσο συχνά. 2

Οι φυσιολογικοί ή αναμενόμενοι κίνδυνοι της αμυγδαλεκτομής περιλαμβάνουν κάποια αιμορραγία μετά από χειρουργική επέμβαση. Αυτό είναι σύνηθες, ειδικά όταν η θεραπευμένη κηλίδα πάνω από την περιοχή κοπής πέφτει.

Λιγότεροι συνήθεις ή σπάνιοι κίνδυνοι περιλαμβάνουν

Όταν προσπαθείτε να αποφασίσετε αν πρέπει να αφαιρέσετε τις αμυγδαλές, ίσως να θέλετε να σκεφτείτε

Οι κίνδυνοι χειρουργικής επέμβασης πρέπει επίσης να ζυγίζονται ενάντια στους κινδύνους εγκατάλειψης των αμυγδαλών. Σε μερικές περιπτώσεις ανθεκτικών λοιμώξεων από το λαιμό του στρες, ειδικά εάν υπάρχουν άλλες επιπλοκές, η χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή.

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η αφαίρεση των αμυγδαλών μπορεί να βλάψει το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος, αλλά η έρευνα δεν το υποστηρίζει.

Συμπληρώστε το έντυπο πληροφοριών χειρουργικής επέμβασης (PDF) (Τι είναι ένα έγγραφο PDF;) για να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για αυτή τη χειρουργική επέμβαση.

Georgalas C, et αϊ. (2009). Αμυγδαλίτιδα, ημερομηνία αναζήτησης Μαρτίου 2009. BMJ Clinical Evidence. Διατίθεται στο διαδίκτυο: http: //www.clinicalevidence.

Alho OP, et αϊ. (2007). Αμυγδαλωματία έναντι προσεκτικής αναμονής σε επαναλαμβανόμενη στρεπτοκοκκική φαρυγγίτιδα σε ενήλικες: Τυχαία ελεγχόμενη δοκιμή. BMJ. Δημοσιεύθηκε online στις 8 Μαρτίου 2007 (doi: 10.1136 / bmj.39140.632604.55).

Adam Husney, MD – Οικογενειακή Ιατρική; Charles M. Myer, ΙΙΙ, MD – Ωτορινολαρυγγολογία

Ένα άτομο έχει συνεχή ή επαναλαμβανόμενα επεισόδια αμυγδαλίτιδας. Ένα άτομο έχει επαναλαμβανόμενα επεισόδια στρεπτόκοκκου στο 1 χρόνο παρά την αντιβιοτική θεραπεία. Τα αποστήματα των αμυγδαλών δεν ανταποκρίνονται στην αποστράγγιση. Ή υπάρχει ένα απόστημα επιπλέον των άλλων σημείων που δείχνουν μια αμυγδαλεκτομή. Μια επίμονη άσχημη οσμή ή γεύση στο στόμα προκαλείται από αμυγδαλίτιδα και δεν ανταποκρίνεται στη θεραπεία με αντιβιοτικά. Απαιτείται βιοψία για την αξιολόγηση ενός εικαζόμενου όγκου της αμυγδαλιάς. Ειδικά στα παιδιά, οι αμυγδαλές είναι τόσο μεγάλες που επηρεάζουν τη νυχτερινή αναπνοή, που ονομάζεται άπνοια ύπνου.

Αναπνευστικά προβλήματα που σχετίζονται με τη χειρουργική επέμβαση. Πιο σοβαρή αιμορραγία. Επιπλοκές αναισθησίας. Θάνατος μετά από χειρουργική επέμβαση (πολύ σπάνια).

14 Νοεμβρίου 2014

Θα βρείτε συμβουλές και κόλπα, καθώς και τα τελευταία νέα και έρευνες για την προφορική υγεία.

Είστε τώρα

Μόνο το 18,5% πολλών ανθρώπων στον κόσμο δεν πλένεται ποτέ. Λείπετε με έναν απλό τρόπο να κάνετε μεγάλη διαφορά στην υγεία του στόματος σας. Ανεξάρτητα από το πόσο καλά βουρτσίζετε, η πλάκα εξακολουθεί να σχηματίζεται ανάμεσα στα δόντια σας και κατά μήκος των ούλων σας. Το νήμα αφαιρεί τα τρόφιμα που παγιδεύονται μεταξύ των δοντιών και αφαιρεί το φιλμ βακτηριδίων που σχηματίζεται εκεί πριν μετατραπεί σε πλάκα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή των ούλων (ουλίτιδα), κοιλότητες και απώλεια δοντιών. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα δόντι για να ξεκινήσετε.

Είστε ένας από το 31% των πολλών ανθρώπων στον κόσμο που δεν καθηλώνουν καθημερινά. Λείπετε με έναν απλό τρόπο να κάνετε μεγάλη διαφορά στην υγεία του στόματος σας. Ανεξάρτητα από το πόσο καλά βουρτσίζετε, η πλάκα εξακολουθεί να σχηματίζεται ανάμεσα στα δόντια σας και κατά μήκος των ούλων σας. Οι τρίχες οδοντόβουρτσας από μόνες τους δεν μπορούν να καθαριστούν αποτελεσματικά μεταξύ αυτών των στενών χώρων. Το νήπιο απομακρύνει έως και το 80% της μεμβράνης που σκληραίνει στην πλάκα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή των ούλων (ουλίτιδα), κοιλότητες και απώλεια δοντιών. Στόχος για άλλες 3 μέρες!

Είστε ένας από το 31% πολλών ανθρώπων στον κόσμο που δεν καθηλώνουν καθημερινά, αλλά είστε σε καλό δρόμο για να κάνετε θετικό αντίκτυπο στα δόντια και τα ούλα σας. Ανεξάρτητα από το πόσο καλά βουρτσίζετε, η πλάκα εξακολουθεί να σχηματίζεται ανάμεσα στα δόντια σας και κατά μήκος των ούλων σας. Οι τρίχες οδοντόβουρτσας από μόνες τους δεν μπορούν να καθαριστούν αποτελεσματικά μεταξύ αυτών των στενών χώρων. Το νήπιο απομακρύνει έως και το 80% της μεμβράνης που σκληραίνει στην πλάκα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή των ούλων (ουλίτιδα), κοιλότητες και απώλεια δοντιών. Στόχος για όλες τις 7 ημέρες!

Μόνο το 50,5% των ανθρώπων του κόσμου είναι καθημερινά, και καλό για σας είναι ότι είστε ένας από αυτούς! Ανεξάρτητα από το πόσο καλά βουρτσίζετε, η πλάκα εξακολουθεί να σχηματίζεται ανάμεσα στα δόντια σας και κατά μήκος των ούλων σας. Οι τρίχες οδοντόβουρτσας από μόνες τους δεν μπορούν να καθαριστούν αποτελεσματικά μεταξύ αυτών των στενών χώρων. Το νήπιο απομακρύνει έως και το 80% της μεμβράνης που σκληραίνει στην πλάκα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή των ούλων (ουλίτιδα), κοιλότητες και απώλεια δοντιών. Συγχαρητήρια για την καλή σας στοματική υγιεινή συνήθεια!

Θα βρείτε συμβουλές και κόλπα καθώς και τα τελευταία νέα και έρευνες για την προφορική υγεία.

ΠΗΓΕΣ

Οδοντιατρική Εταιρεία, Υγιείς Άνθρωποι 2010

Πόσο χρόνο λείπει ένα παιδί από το σχολείο λόγω μολύνσεων στο λαιμό; Πόσο άγχος και αναστάτωση έχει η ασθένεια στην οικογένεια.