τεχνητίου μέχρι 99 m τετροφωσμίνης

Θεραπευτική κατηγορία: Διαγνωστικός παράγοντας, Ραδιοφαρμακευτική απεικόνιση

Χρήσεις Για τεχνήτιο tc 99m τετροφωσμίνη

Η ένεση τετενφοσμίνης Technetium Tc 99m είναι ένα ραδιοφαρμακευτικό προϊόν. Τα ραδιοφαρμακευτικά προϊόντα είναι ραδιενεργά μέσα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την εύρεση και θεραπεία ορισμένων ασθενειών ή για τη μελέτη της λειτουργίας των οργάνων του σώματος.

Η ένεση τερφεφωσίνης Technetium Tc 99m χρησιμοποιείται για να βοηθήσει τον γιατρό σας να δει μια εικόνα της καρδιάς σας, για να δει πόσο καλά εργάζεται κατά τη διάρκεια των περιόδων άσκησης ή ανάπαυσης. Χρησιμοποιείται επίσης για την αξιολόγηση ασθενών με πιθανή στεφανιαία νόσο ή καρδιακή ανεπάρκεια.

το τερνέτιο για 99m τετροφωσμίνη χορηγείται μόνο από ή υπό την άμεση επίβλεψη ιατρού με εξειδικευμένη εκπαίδευση στην πυρηνική ιατρική.

Όταν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε ένα φάρμακο, οι κίνδυνοι λήψης του φαρμάκου πρέπει να σταθμίζονται έναντι του καλού που θα κάνει. Αυτή είναι μια απόφαση που εσείς και ο γιατρός σας θα κάνετε. Για το technetium tc 99m τετροφοσμίνη, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη τα ακόλουθα

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ ασυνήθιστη ή αλλεργική αντίδραση στο τερντείο για 99η τετροφωσίνη ή άλλα φάρμακα. Επίσης, ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε άλλα είδη αλλεργιών, όπως για τρόφιμα, βαφές, συντηρητικά ή ζώα. Για τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή τα συστατικά της συσκευασίας.

Δεν έχουν διεξαχθεί οι κατάλληλες μελέτες σχετικά με τη σχέση ηλικίας με τις επιδράσεις της ένεσης τερντιοσφαμίνης τεχνητίου Tc 99m στον παιδιατρικό πληθυσμό. Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα δεν έχουν τεκμηριωθεί.

Οι κατάλληλες μελέτες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα δεν κατέδειξαν ειδικά γηριατρικά προβλήματα που θα περιόριζαν τη χρησιμότητα της έγχυσης τερφετιοσμίνης Tc 99m στους ηλικιωμένους.

Πριν από τη χρήση technetium tc 99m τετροφωσμίνη

Οι μελέτες σε γυναίκες που θηλάζουν έχουν αποδείξει βλαβερές συνέπειες για τα βρέφη. Μια εναλλακτική λύση σε αυτό το φάρμακο θα πρέπει να συνταγογραφηθεί ή θα πρέπει να σταματήσετε το θηλασμό ενώ χρησιμοποιείτε τεχνητίου tc 99m τετροφοσμίνης.

Παρόλο που ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου μαζί, σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί δύο διαφορετικά φάρμακα, ακόμη και αν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να αλλάξει τη δόση ή μπορεί να χρειαστούν άλλες προφυλάξεις. Ενημερώστε τον επαγγελματία υγείας σας εάν παίρνετε οποιοδήποτε άλλο φάρμακο συνταγογραφούμενα ή μη συνταγογραφούμενα (εξωχρηματιστηριακά [OTC]).

Ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης τροφής ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της ή κατά την κατανάλωση ορισμένων τύπων τροφίμων, εφόσον ενδέχεται να εμφανιστούν αλληλεπιδράσεις. Η χρήση αλκοόλ ή καπνού με ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλληλεπιδράσεις. Συζητήστε με το γιατρό σας τη χρήση του φαρμάκου σας με τρόφιμα, αλκοόλ ή καπνό.

Η παρουσία άλλων ιατρικών προβλημάτων ενδέχεται να επηρεάσει τη χρήση τεχνητίου μέχρι 99m τετροφωσμίνης. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε άλλα ιατρικά προβλήματα, ειδικά

Ένας γιατρός ή άλλος επαγγελματίας στον τομέα της υγείας θα σας δώσει τεχνήτιο για 99m τετροφοσμίνη. το τερντίτιο σε 99m τετροφωσμίνη χορηγείται μέσω βελόνας τοποθετημένης σε φλέβα.

Θα χρειαστεί να ουρείτε αμέσως και όσο το δυνατόν συχνότερα μετά τη λήψη τεχνητίου μέχρι 99m τετροφωσμίνης. Πίνετε πολλά υγρά πριν και μετά τη λήψη τεχνητίου μέχρι 99m τετροφοσμίνης, ώστε να περάσετε περισσότερα ούρα.

Είναι πολύ σημαντικό ο γιατρός σας να σας ελέγξει προσεκτικά ενώ παίρνετε τεχνήτιο για 99m τετροφωσμίνη. Αυτό θα επιτρέψει στο γιατρό σας να διαπιστώσει εάν το φάρμακο λειτουργεί σωστά και να αποφασίσει αν θα πρέπει να συνεχίσετε να το λαμβάνετε.

το τερντίτιο μέχρι 99m τετροφωσμίνη μπορεί να προκαλέσει σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις, συμπεριλαμβανομένης της αναφυλαξίας. Η αναφυλαξία μπορεί να είναι απειλητική για τη ζωή και απαιτεί άμεση ιατρική φροντίδα. Ελέγξτε αμέσως με το γιατρό σας εάν έχετε εξάνθημα, φαγούρα, πρήξιμο στο πρόσωπο, τη γλώσσα και το λαιμό, δυσκολία στην αναπνοή ή πόνο στο στήθος μετά από τη λήψη της ένεσης.

Θα εκτεθείτε σε ακτινοβολία όταν σας χορηγηθεί τεχνήτιο για 99m τετροφωσμίνη. Συζητήστε με το γιατρό σας εάν έχετε ανησυχίες γι ‘αυτό.

Βεβαιωθείτε ότι οποιοσδήποτε γιατρός ή οδοντίατρος που σας φροντίζει γνωρίζει ότι χρησιμοποιείτε τετεντίου 99m tetrofosmin. το τερνθέντιο για 99m τετροφωσμίνη μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα ορισμένων ιατρικών εξετάσεων.

Μαζί με τα απαραίτητα αποτελέσματά του, ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Παρόλο που δεν μπορεί να συμβούν όλες αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες, μπορεί να χρειαστεί ιατρική φροντίδα.

Ελέγξτε αμέσως με το γιατρό ή τη νοσοκόμα σας εάν εμφανιστεί κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες

Κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εμφανιστούν, οι οποίες συνήθως δεν χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εξαφανιστούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται στο φάρμακο. Επίσης, ο γιατρός σας μπορεί να σας πει για τρόπους πρόληψης ή μείωσης ορισμένων από αυτές τις παρενέργειες. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες συνεχίσει ή είναι ενοχλητική ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτές

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται δεν μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ορισμένους ασθενείς. Εάν παρατηρήσετε κάποια άλλη επίδραση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Η σωστή χρήση τεχνητίου μέχρι 99m τετροφοσμίνης

Προφυλάξεις κατά τη χρήση τεχνητίου μέχρι 99m τετροφωσμίνης

technetium tc 99m τετροφωσμίνη Παρενέργειες