προφύλαξη από ταλιμογενάνες laherparepvec (οδός ένεσης)

Ο γιατρός σας θα ελέγξει προσεκτικά την πρόοδό σας ενώ λαμβάνετε αυτό το φάρμακο. Αυτό θα επιτρέψει στο γιατρό σας να διαπιστώσει εάν το φάρμακο λειτουργεί σωστά και να αποφασίσει αν θα πρέπει να συνεχίσετε να το λαμβάνετε. Μπορεί να χρειαστούν εξετάσεις αίματος για να ελεγχθούν ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Η χρήση αυτού του φαρμάκου ενώ είστε έγκυος μπορεί να βλάψει το αγέννητο μωρό σας. Χρησιμοποιήστε μια αποτελεσματική μορφή ελέγχου των γεννήσεων για να μην μείνετε έγκυος. Εάν πιστεύετε ότι έχετε μείνει έγκυος κατά τη χρήση του φαρμάκου, ενημερώστε αμέσως το γιατρό σας.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να εξαπλωθεί σε άλλες περιοχές του σώματος ή σε άλλους ανθρώπους (π.χ. μέλη νοικοκυριού, φροντιστές ή άτομα που έχουν το ίδιο κρεβάτι). Για να αποφύγετε τη διάδοση του φαρμάκου

Αυτό το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις από έρπητα (συμπεριλαμβανομένων των κρύων πληγών). Ενημερώστε αμέσως τον γιατρό σας εάν έχετε πόνο, κάψιμο ή μυρμήγκιασμα σε μια κυψέλη γύρω από το στόμα ή στα γεννητικά όργανα ή στα δάκτυλα ή στα αυτιά, σύγχυση, υπερβολική υπνηλία, θολή όραση, πόνο στο μάτι, ευαισθησία στο φως ή αδυναμία στα χέρια σας ή πόδια.

Αυτό το φάρμακο μπορεί να προκαλέσει καθυστερημένη επούλωση στο σημείο της ένεσης. Είναι πιο πιθανό να συμβεί εάν είχατε προηγούμενη θεραπεία με ακτινοβολία στο σημείο της ένεσης ή αλλοιώσεις. Ενημερώστε το γιατρό σας αμέσως εάν έχετε λοίμωξη ή καθυστερημένη επούλωση των θέσεων ένεσης.

Μπορεί να εμφανιστούν γεγονότα που προκαλούνται από ανοσοποιητική αγωγή κατά τη λήψη αυτού του φαρμάκου. Αυτές περιλαμβάνουν σπειραματονεφρίτιδα, πνευμονίτιδα, ψωρίαση, αγγειίτιδα ή λεύκη. Ενημερώστε το γιατρό σας εάν έχετε αιματώδη ή νεφελώδη ούρα, πρήξιμο των ποδιών ή των κάτω άκρων, αύξηση βάρους, πυρετό, πληγές, κολύμπι ή φουσκάλες ή κόκκινο, κλιμακωτό ή κρούστα.

Μην πάρετε άλλα φάρμακα εκτός εάν έχουν συζητηθεί με το γιατρό σας. Αυτό περιλαμβάνει συνταγογραφούμενα ή μη συνταγογραφούμενα (εξωχρηματιστηριακά] φάρμακα και συμπληρώματα βοτάνων ή βιταμινών.