αμυγδαλίτιδα – τι συμβαίνει

Τάσεις στοματικής υγείας

Η αμυγδαλίτιδα στις περισσότερες περιπτώσεις διαρκεί 4 έως 10 ημέρες. Ένας βακτηριακός πονόλαιμος μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο, αλλά συνήθως βελτιώνεται με τα αντιβιοτικά.

Είναι ένα απλό κομμάτι κορδόνι, μερικές φορές αρωματισμένο, συχνά κερωμένο. Τυλίξτε περίπου 18 ίντσες γύρω από το δάχτυλό σας και έχετε ένα ισχυρό εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των κοιλοτήτων και να δώσει μια γενική ώθηση στη γενική υγεία σας. Το οδοντικό νήμα απομακρύνει τα σωματίδια τροφίμων που παγιδεύονται μεταξύ των δοντιών και κάτω από τα ούλα όπου οι οδοντόβουρτσες δεν μπορούν να φτάσουν. Αριστερά ανεξέλεγκτα, η συσσώρευση βακτηρίων μπορεί να οδηγήσει σε κοιλότητες, κακή αναπνοή και ασθένεια των ούλων. Αν δεν είναι αρκετά τρομακτικό, ο Jyoti Srivastava, DDS, οδοντίατρος της Νέας Υόρκης με προχωρημένη εκπαίδευση …

Η αμυγδαλίτιδα που προκαλείται από βακτήρια στρεπτόκοκκων που δεν έχουν υποβληθεί σε αγωγή με αντιβιοτικά μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές, όπως μολύνσεις αυτιών και κόλπων ή θύλακες λοίμωξης έξω από τις αμυγδαλές (περιτονισιακό απόστημα). Οι πιο σοβαρές επιπλοκές, όπως ο ρευματικός πυρετός, είναι σπάνιες.

Η επαναλαμβανόμενη και συνεχής (χρόνια) αμυγδαλίτιδα μπορεί να εμποδίσει τον ανώτερο αεραγωγό και να προκαλέσει προβλήματα, όπως ροχαλητό, ρινική συμφόρηση και αναπνοή στο στόμα. Μερικές φορές η χρόνια αμυγδαλίτιδα μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρές καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της αποφρακτικής άπνοιας στον ύπνο και των προβλημάτων καρδιάς και πνευμόνων. Αλλά τα περισσότερα παιδιά που έχουν άπνοια ύπνου και διευρυμένες αμυγδαλές δεν έχουν ιστορικό αμυγδαλίτιδας.

Θα βρείτε συμβουλές και κόλπα, καθώς και τα τελευταία νέα και έρευνες για την προφορική υγεία.

Είστε τώρα

Μόνο το 18,5% πολλών ανθρώπων στον κόσμο δεν πλένεται ποτέ. Λείπετε με έναν απλό τρόπο να κάνετε μεγάλη διαφορά στην υγεία του στόματος σας. Ανεξάρτητα από το πόσο καλά βουρτσίζετε, η πλάκα εξακολουθεί να σχηματίζεται ανάμεσα στα δόντια σας και κατά μήκος των ούλων σας. Το νήμα αφαιρεί τα τρόφιμα που παγιδεύονται μεταξύ των δοντιών και αφαιρεί το φιλμ βακτηριδίων που σχηματίζεται εκεί πριν μετατραπεί σε πλάκα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή των ούλων (ουλίτιδα), κοιλότητες και απώλεια δοντιών. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα δόντι για να ξεκινήσετε.

Είστε ένας από το 31% των πολλών ανθρώπων στον κόσμο που δεν καθηλώνουν καθημερινά. Λείπετε με έναν απλό τρόπο να κάνετε μεγάλη διαφορά στην υγεία του στόματος σας. Ανεξάρτητα από το πόσο καλά βουρτσίζετε, η πλάκα εξακολουθεί να σχηματίζεται ανάμεσα στα δόντια σας και κατά μήκος των ούλων σας. Οι τρίχες οδοντόβουρτσας από μόνες τους δεν μπορούν να καθαριστούν αποτελεσματικά μεταξύ αυτών των στενών χώρων. Το νήπιο απομακρύνει έως και το 80% της μεμβράνης που σκληραίνει στην πλάκα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή των ούλων (ουλίτιδα), κοιλότητες και απώλεια δοντιών. Στόχος για άλλες 3 μέρες!

Είστε ένας από το 31% πολλών ανθρώπων στον κόσμο που δεν καθηλώνουν καθημερινά, αλλά είστε σε καλό δρόμο για να κάνετε θετικό αντίκτυπο στα δόντια και τα ούλα σας. Ανεξάρτητα από το πόσο καλά βουρτσίζετε, η πλάκα εξακολουθεί να σχηματίζεται ανάμεσα στα δόντια σας και κατά μήκος των ούλων σας. Οι τρίχες οδοντόβουρτσας από μόνες τους δεν μπορούν να καθαριστούν αποτελεσματικά μεταξύ αυτών των στενών χώρων. Το νήπιο απομακρύνει έως και το 80% της μεμβράνης που σκληραίνει στην πλάκα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή των ούλων (ουλίτιδα), κοιλότητες και απώλεια δοντιών. Στόχος για όλες τις 7 ημέρες!

Μόνο το 50,5% των ανθρώπων του κόσμου είναι καθημερινά, και καλό για σας είναι ότι είστε ένας από αυτούς! Ανεξάρτητα από το πόσο καλά βουρτσίζετε, η πλάκα εξακολουθεί να σχηματίζεται ανάμεσα στα δόντια σας και κατά μήκος των ούλων σας. Οι τρίχες οδοντόβουρτσας από μόνες τους δεν μπορούν να καθαριστούν αποτελεσματικά μεταξύ αυτών των στενών χώρων. Το νήπιο απομακρύνει έως και το 80% της μεμβράνης που σκληραίνει στην πλάκα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή των ούλων (ουλίτιδα), κοιλότητες και απώλεια δοντιών. Συγχαρητήρια για την καλή σας στοματική υγιεινή συνήθεια!

Θα βρείτε συμβουλές και κόλπα καθώς και τα τελευταία νέα και έρευνες για την προφορική υγεία.

ΠΗΓΕΣ

Οδοντιατρική Εταιρεία, Υγιείς Άνθρωποι 2010