tacrolimus

Το tacrolimus μειώνει τη δράση του ανοσοποιητικού συστήματος. Αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μόλυνσης. Μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης ορισμένων τύπων καρκίνου (π.χ. λέμφωμα, καρκίνος του δέρματος). Ενημερώστε αμέσως το γιατρό σας εάν παρατηρήσετε σημεία λοίμωξης (π.χ. πυρετό, ρίγη, επίμονο πονόλαιμο) ή τυχόν αλλαγές στην εμφάνιση ή το μέγεθος ενός mole, νυχτερινές εφιδρώσεις, ασυνήθιστες αυξήσεις ή θρόμβους ή ασυνήθιστη κόπωση ή αδυναμία.

Πρόληψη της απόρριψης οργάνου σε ορισμένους ασθενείς μετά από μεταμόσχευση ήπατος, νεφρών ή καρδιάς. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαζί με άλλα φάρμακα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για άλλες καταστάσεις που καθορίζονται από το γιατρό σας.

Το tacrolimus είναι ανοσοκατασταλτικό. Αναστέλλει τη δράση ορισμένων κυττάρων του αίματος (π.χ. Τ λεμφοκύτταρα) που μπορούν να προκαλέσουν το σώμα να απορρίψει το μεταμοσχευμένο όργανο.

Επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας ή τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης, εάν κάποιο από αυτά ισχύει για εσάς.

Κάποιες ιατρικές παθήσεις μπορεί να αλληλεπιδράσουν με την τακρόλιμους. Ενημερώστε το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε ιατρικές παθήσεις, ειδικά αν κάποιο από τα παρακάτω ισχύει για εσάς

Ορισμένα φάρμακα μπορεί να αλληλεπιδράσουν με την τακρόλιμους. Ενημερώστε τον γιατρό σας εάν παίρνετε άλλα φάρμακα, ειδικά οποιοδήποτε από τα παρακάτω

Αυτό μπορεί να μην είναι μια πλήρη λίστα όλων των αλληλεπιδράσεων που μπορεί να προκύψουν. Ρωτήστε τον γιατρό σας εάν η tacrolimus μπορεί να αλληλεπιδράσει με άλλα φάρμακα που παίρνετε. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε, σταματήσετε ή αλλάξετε τη δόση οποιουδήποτε φαρμάκου.

Χρησιμοποιήστε tacrolimus σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Ελέγξτε την ετικέτα του φαρμάκου για ακριβείς οδηγίες δοσολογίας.

Ρωτήστε τον παροχέα υγειονομικής περίθαλψης σχετικά με τυχόν ερωτήσεις σχετικά με τη χρήση tacrolimus.

Όλα τα φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν ανεπιθύμητες ενέργειες, αλλά πολλοί άνθρωποι δεν έχουν, ή δευτερεύουσες, ανεπιθύμητες ενέργειες. Ελέγξτε με το γιατρό σας εάν κάποια από αυτές τις πιο κοινές ανεπιθύμητες ενέργειες παραμένει ή ενοχλεί

Πόνος στην πλάτη; δυσκοιλιότητα; διάρροια; ζάλη; πονοκέφαλο; καούρα; πόνος στις αρθρώσεις; απώλεια της όρεξης. ήπιο πόνο στο στομάχι ή αναστάτωση. ναυτία; προβλήματα στον ύπνο? εμετός. αδυναμία.

Σοβαρές αλλεργικές αντιδράσεις (εξάνθημα, κνίδωση, φαγούρα, δυσκολία στην αναπνοή, σφίξιμο στο στήθος, πρήξιμο στο στόμα, πρόσωπο, χείλη ή γλώσσα). θολή όραση ή άλλες αλλαγές όρασης. κάψιμο, μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα. αλλαγές στην εμφάνιση ή το μέγεθος ενός μώλου. πόνος στο στήθος; σύγχυση; μειωμένο συντονισμό · λιποθυμία. γρήγορο, αργό ή ανώμαλο καρδιακό παλμό. πυρετό, ρίγη ή επίμονο πονόλαιμο. προβλήματα μνήμης; διανοητικές ή αλλαγές στη διάθεση (π.χ., διέγερση, άγχος, κατάθλιψη). μυϊκές κράμπες, πόνο ή αδυναμία. νυχτερινές εφιδρώσεις; μονόπλευρη αδυναμία. κόκκινο, διογκωμένο, φλυκταινώδες ή αποφλοιωτικό δέρμα. επιληπτικές κρίσεις. σοβαρή ή επίμονη ζάλη, ελαφρά κεφαλαλγία ή κεφαλαλγία. δυσκολία στην αναπνοή; νωθρότητα; πρήξιμο των χεριών, των αστραγάλων, των ποδιών ή των ποδιών. πρησμένους λεμφαδένες. συμπτώματα υψηλού σακχάρου στο αίμα (π.χ. αυξημένη πείνα, δίψα ή ούρηση, σύγχυση, απώλεια της όρεξης, ασυνήθιστη υπνηλία). συμπτώματα νεφρικών ή ουρικών προβλημάτων (π.χ., αλλαγή της ποσότητας ούρων που παράγεται, δυσκολία ή οδυνηρή ούρηση, σκοτεινά ή αιματηρά ούρα, άλγος στη βουβωνική χώρα, στην πλευρά ή στο κάτω μέρος της πλάτης). τρόμος; πρόβλημα μιλώντας? ασυνήθιστες μώλωπες ή αιμορραγίες. ασυνήθιστες αυξήσεις ή θρόμβους. ασυνήθιστη ή επίμονη αδυναμία ή κούραση. ασυνήθιστα χλωμό δέρμα. κιτρίνισμα του δέρματος ή των ματιών.

Αυτή δεν είναι μια πλήρης λίστα με όλες τις ανεπιθύμητες ενέργειες που μπορεί να προκύψουν. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με παρενέργειες, επικοινωνήστε με τον παροχέα υπηρεσιών υγείας σας. Καλέστε το γιατρό σας για ιατρική συμβουλή σχετικά με τις παρενέργειες. Για να αναφέρετε ανεπιθύμητες ενέργειες στην κατάλληλη υπηρεσία, διαβάστε τον Οδηγό για την αναφορά προβλημάτων στον FDA.

Επικοινωνήστε με την 1-800-222-1222 (Αμερικανική Ένωση Κέντρων Ελέγχου Δηλητηριάσεων), το τοπικό κέντρο ελέγχου δηλητηριάσεων ή το τμήμα έκτακτης ανάγκης αμέσως. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν μειωμένη ούρηση. κνίδωση; σοβαρή ζάλη ή κεφαλαλγία. νωθρότητα; πρήξιμο των χεριών, των αστραγάλων, των ποδιών ή των ποδιών. σεισμικές δονήσεις.

Το tacrolimus συνήθως χειρίζεται και αποθηκεύεται από έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης. Εάν χρησιμοποιείτε tacrolimus στο σπίτι, φυλάξτε την tacrolimus σύμφωνα με τις οδηγίες του φαρμακοποιού σας ή του παρόχου υγειονομικής περίθαλψης. Κρατήστε την tacrolimus μακριά από παιδιά και μακριά από τα κατοικίδια ζώα.

Αυτές οι πληροφορίες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για να αποφασίσουν εάν θα λάβουν tacrolimus ή οποιοδήποτε άλλο φάρμακο. Μόνο ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης έχει τη γνώση και την κατάρτιση για να αποφασίσει ποια φάρμακα είναι κατάλληλα για εσάς. Αυτές οι πληροφορίες δεν υποστηρίζουν κανένα φάρμακο ως ασφαλές, αποτελεσματικό ή εγκεκριμένο για τη θεραπεία οποιουδήποτε ασθενούς ή κατάστασης υγείας. Αυτή είναι μόνο μια σύντομη περίληψη των γενικών πληροφοριών σχετικά με την tacrolimus. Δεν περιλαμβάνει όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις πιθανές χρήσεις, οδηγίες, προειδοποιήσεις, προφυλάξεις, αλληλεπιδράσεις, ανεπιθύμητες ενέργειες ή κινδύνους που μπορεί να ισχύουν για την tacrolimus. Αυτές οι πληροφορίες δεν είναι συγκεκριμένες ιατρικές συμβουλές και δεν αντικαθιστούν τις πληροφορίες που λαμβάνετε από τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης. Πρέπει να μιλήσετε με τον παροχέα υγειονομικής περίθαλψης για πλήρεις πληροφορίες σχετικά με τους κινδύνους και τα οφέλη από τη χρήση tacrolimus.