tiludronate

Θεραπευτική κατηγορία: Ρυθμιστής ασβεστίου

Χρήσεις Για τιλοδρονάτη

Χημική κατηγορία: Διφωσφονικό

Το tiludronate διατίθεται μόνο με τη συνταγή του γιατρού σας.

Όταν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε ένα φάρμακο, οι κίνδυνοι λήψης του φαρμάκου πρέπει να σταθμίζονται έναντι του καλού που θα κάνει. Αυτή είναι μια απόφαση που εσείς και ο γιατρός σας θα κάνετε. Για το tiludronate, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ ασυνήθιστη ή αλλεργική αντίδραση στο τιλοδρονάτη ή σε άλλα φάρμακα. Επίσης, ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε άλλα είδη αλλεργιών, όπως για τρόφιμα, βαφές, συντηρητικά ή ζώα. Για τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή τα συστατικά της συσκευασίας.

Δεν έχουν διεξαχθεί κατάλληλες μελέτες σχετικά με τη σχέση ηλικίας με τις επιδράσεις του τιλοδρονάτη στον παιδιατρικό πληθυσμό. Η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα δεν έχουν τεκμηριωθεί.

Οι κατάλληλες μελέτες που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα δεν κατέδειξαν γηριατρικά ειδικά προβλήματα που θα περιόριζαν τη χρησιμότητα του tiludronate στους ηλικιωμένους.

Δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες στις γυναίκες για τον προσδιορισμό του κινδύνου για βρέφη κατά τη χρήση αυτού του φαρμάκου κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Ζυγίστε τα δυνητικά οφέλη από τους πιθανούς κινδύνους πριν πάρετε αυτό το φάρμακο ενώ θηλάζετε.

Πριν από τη χρήση του tiludronate

Παρόλο που ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου μαζί, σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί δύο διαφορετικά φάρμακα, ακόμη και αν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να αλλάξει τη δόση ή μπορεί να χρειαστούν άλλες προφυλάξεις. Ενημερώστε τον επαγγελματία υγείας σας εάν παίρνετε οποιοδήποτε άλλο φάρμακο συνταγογραφούμενα ή μη συνταγογραφούμενα (εξωχρηματιστηριακά [OTC]).

Ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης τροφής ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της ή κατά την κατανάλωση ορισμένων τύπων τροφίμων, εφόσον ενδέχεται να εμφανιστούν αλληλεπιδράσεις. Η χρήση αλκοόλ ή καπνού με ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλληλεπιδράσεις. Οι ακόλουθες αλληλεπιδράσεις έχουν επιλεγεί με βάση τη δυνητική τους σημασία και δεν είναι απαραιτήτως όλες.

Η παρουσία άλλων ιατρικών προβλημάτων μπορεί να επηρεάσει τη χρήση του tiludronate. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε άλλα ιατρικά προβλήματα, ειδικά

Πάρτε tiludronate μόνο σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σας. Μην το παίρνετε περισσότερο, μην το παίρνετε πιο συχνά και μην το παίρνετε για περισσότερο χρόνο από ό, τι διέταξε ο γιατρός σας. Για να γίνει αυτό, μπορεί να αυξηθεί η πιθανότητα ανεπιθύμητων ενεργειών.

Καταπιείτε το δισκίο ολόκληρο με ένα μεγάλο γυαλί (8 ουγκιές) καθαρού νερού. Μην πίνετε μεταλλικό νερό, γάλα, καφέ, χυμό ή οποιοδήποτε άλλο υγρό όταν παίρνετε το δισκίο. Το καλύτερο είναι να παίρνετε tiludronate με άδειο στομάχι, είτε 2 ώρες πριν είτε 2 ώρες μετά το φαγητό.

Μην ξαπλώνετε για τουλάχιστον 30 λεπτά μετά τη λήψη του tiludronate.

Είναι σημαντικό να τρώτε μια ισορροπημένη διατροφή με επαρκή ποσότητα ασβεστίου και βιταμίνης D ενώ παίρνετε tiludronate. Ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε την καλύτερη διατροφή για την πάθησή σας.

Εάν χρησιμοποιείτε συμπληρώματα ασβεστίου, συμπληρώματα ορυκτών, ινδομεθακίνη ή ασπιρίνη, τα παίρνετε είτε 2 ώρες πριν είτε 2 ώρες μετά τη λήψη του tiludronate. Εάν χρησιμοποιείτε αντιόξινα, περιμένετε τουλάχιστον 2 ώρες μετά τη δόση σας προτού πάρετε το αντιόξινο. Εάν παίρνετε αυτά τα φάρμακα μαζί με το tiludronate, μπορεί να κρατήσει το φάρμακο σωστά.

Το Tiludronate χρειάζεται έως και 3 μήνες για να εργαστεί. Εάν πιστεύετε ότι το φάρμακο δεν λειτουργεί, μιλήστε με το γιατρό σας. Μην σταματήσετε να παίρνετε το φάρμακο χωρίς να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Η δόση του tiludronate θα είναι διαφορετική για διαφορετικούς ασθενείς. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας ή τις οδηγίες στην ετικέτα. Οι ακόλουθες πληροφορίες περιλαμβάνουν μόνο τις μέσες δόσεις τιλοδρονάτης. Εάν η δόση σας είναι διαφορετική, μην την αλλάξετε εκτός εάν σας το πει ο γιατρός σας.

Η ποσότητα του φαρμάκου που παίρνετε εξαρτάται από την ισχύ του φαρμάκου. Επίσης, ο αριθμός των δόσεων που λαμβάνετε κάθε μέρα, ο χρόνος που επιτρέπεται μεταξύ των δόσεων και ο χρόνος που παίρνετε το φάρμακο εξαρτώνται από το ιατρικό πρόβλημα για το οποίο χρησιμοποιείτε το φάρμακο.

Εάν παραλείψετε μια δόση τιλοδρονάτης, πάρτε το το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο, αν είναι σχεδόν η ώρα για την επόμενη δόση, παραλείψτε τη χαμένη δόση και επιστρέψτε στο κανονικό σας πρόγραμμα δοσολογίας. Μην διπλασιάζετε τις δόσεις.

Αποθηκεύστε το φάρμακο σε κλειστό δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου, μακριά από τη θερμότητα, την υγρασία και το άμεσο φως. Κρατήστε από το πάγωμα.

Ρωτήστε τον επαγγελματία του τομέα υγειονομικής περίθαλψης πώς θα πρέπει να πετάξετε οποιοδήποτε φάρμακο δεν χρησιμοποιείτε.

Να φυλάσσεται μακριά από παιδιά.

Μην κρατάτε παλιά φάρμακα ή φάρμακα που δεν χρειάζονται πλέον.

Είναι πολύ σημαντικό ο γιατρός σας να ελέγχει την πρόοδό σας σε τακτικές επισκέψεις. Αυτό θα επιτρέψει στον γιατρό σας να διαπιστώσει εάν το φάρμακο λειτουργεί σωστά και να αποφασίσει αν θα πρέπει να συνεχίσετε να το παίρνετε.

το tiludronate μπορεί να ερεθίσει τον οισοφάγο σας. Σταματήστε να παίρνετε tiludronate και να καλέσετε αμέσως το γιατρό σας εάν έχετε σοβαρό καούρα (νέο ή χειρότερο από το συνηθισμένο), πόνο με κατάποση, πόνο στο στήθος, πρόβλημα με κατάποση ή αισθάνεστε ότι το φαγητό κολλάει στον οισοφάγο σας.

Η σωστή χρήση του tiludronate

Είναι σημαντικό να πείτε σε όλους τους γιατρούς ή τον οδοντίατρό σας ότι παίρνετε tiludronate. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ενημερώσει το γιατρό σας για τυχόν νέα ιατρικά προβλήματα, ειδικά με τα δόντια ή τη γνάθο σας. Εάν έχετε οδοντιατρικές διαδικασίες κατά τη χρήση του tiludronate, ίσως έχετε αυξημένη πιθανότητα σοβαρών προβλημάτων στο σιαγόνα. Ενημερώστε αμέσως το γιατρό σας εάν έχετε σφίξιμο από τη γνάθο, πρήξιμο, μούδιασμα ή πόνο κατά τη χρήση του tiludronate.

Το tiludronate μπορεί να προκαλέσει πόνο στους μυς ή στις αρθρώσεις, που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πολύ σοβαρό. Ενημερώστε αμέσως το γιατρό σας εάν έχετε πόνο στα οστά, στις αρθρώσεις ή στους μυς όταν χρησιμοποιείτε την τιλοδρονάτη.

Μαζί με τα απαραίτητα αποτελέσματά του, ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Παρόλο που δεν μπορεί να συμβούν όλες αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες, μπορεί να χρειαστεί ιατρική φροντίδα.

Επικοινωνήστε αμέσως με το γιατρό σας εάν συμβεί κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες

Λάβετε άμεση βοήθεια έκτακτης ανάγκης αμέσως εάν συμβεί οποιοδήποτε από τα ακόλουθα συμπτώματα υπερδοσολογίας

Κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εμφανιστούν, οι οποίες συνήθως δεν χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εξαφανιστούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται στο φάρμακο. Επίσης, ο γιατρός σας μπορεί να σας πει για τρόπους πρόληψης ή μείωσης ορισμένων από αυτές τις παρενέργειες. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες συνεχίσει ή είναι ενοχλητική ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτές

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται δεν μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ορισμένους ασθενείς. Εάν παρατηρήσετε κάποια άλλη επίδραση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Προφυλάξεις κατά τη χρήση του tiludronate

Διαθεσιμότητα Διακοπείσα διακοπή

Εγκυμοσύνη Κατηγορία C Ο κίνδυνος δεν μπορεί να αποκλειστεί

Σχέδιο CSA N Δεν είναι ελεγχόμενο φάρμακο

Ιστορικό έγκρισης Ημερολόγιο φαρμάκων στο FDA

Αλενδρονάτη του Paget, Fosamax, Actonel, Reclast, Zometa, καλσιτονίνη, ρισεδρονάτη, Miacalcin, ζολεδρονικό οξύ, Aredia, παμιδρονάτη, Fortical, etidronate, Aclasta, Miacalcin Nasal, Binosto, Didronel

tiludronate Παρενέργειες

tiludronate

 ή να συμμετάσχετε στην ομάδα υποστήριξης tiludronate για να συνδεθείτε με άλλους που έχουν παρόμοια ενδιαφέροντα.