το run-walk: μετάβαση από το περπάτημα στο τρέξιμο

Περπατάμε πριν μάθουμε να περπατάμε.

Βγαίνουμε πριν μάθουμε να τρέχουμε.

Wog; Αυτό είναι σωστό, W-O-G.

Το Wogging είναι μια λέξη που χρησιμοποιείται σε μερικούς κύκλους για να περιγράψει έναν συνδυασμό περπατήματος και τζόκινγκ, ή το περπάτημα και το τρέξιμο. Μπορεί να μην έχετε ακούσει τον όρο, αλλά αυτός ο τρόπος άσκησης απέχει πολύ από τους νέους ειδικούς της φυσικής κατάστασης.

Είναι ένα catchword για αυτό που κάνουμε όλοι “, λέει ο Michael Hewitt, φυσιολόγος άσκησης και ερευνητής της επιστήμης άσκησης στο spa Canyon Ranch στο Tucson, Ariz.” Μας αρέσει να επισυνάπτουμε ετικέτες στα πράγματα, αλλά αν κοιτάξετε οποιουσδήποτε 8- παλιό παιδί, είναι wogging. Θα τρέξουν για λίγο και μετά θα περπατήσουν όταν κουραστούν και στη συνέχεια θα τρέξουν ξανά. Τα παιδιά είναι έξυπνα, και τα παιδικά wog.

Έτσι, οι ενήλικες που προσπαθούν να κάνουν μια μετάβαση από το περπάτημα στο τρέξιμο.

Woggers, Hewitt λέει, είναι άνθρωποι που θέλουν να είναι δρομείς, αλλά δεν έχουν ακόμη τη μυϊκή αντοχή για να τρέξει.

Είναι αυτό που διδάσκουμε ανθρώπους για χρόνια και χρόνια “, λέει η Julie Isphording, πρώην δρομέας του Ολυμπιακού Μαραθωνίου και η διοργάνωση του FIT: Fitness Information Talk και” On Your Feet “, δύο δημοφιλή ραδιοφωνικά προγράμματα υγείας και γυμναστικής που προβλήθηκαν στο National Public Ραδιόφωνο μέσα και γύρω από το Σινσινάτι.

Το Isphording εκπαιδεύει τους ανθρώπους να γίνουν δρομείς με τη διάσπαση σύντομων περιόδων που τρέχουν στις ρουτίνες τους.

Κάθε φορά που ξεκινάτε ένα πρόγραμμα γυμναστικής και θέλετε να γίνετε δρομέας, ξεκινάτε με το περπάτημα “, λέει ο Isphording.” Στη συνέχεια, θέτετε ένα γκολ, όπως από αυτό το σημάδι stop στην επόμενη γωνία, θα τρέξω. Κρατάς το κτίριο αυτό μέχρι να τρέχεις.

Ακόμα και μερικοί άνθρωποι στην βιομηχανία γυμναστικής δεν έχουν ακούσει τον όρο “wogging”, λένε ο Dave Sellers, ο συντάκτης “Ask the Experts” του περιοδικού Runner’s World, αλλά όλοι είναι εξοικειωμένοι με την προπόνηση που διαχέει το περπάτημα με το τρέξιμο. Στην πραγματικότητα, λέει, υπάρχει ένας νέος τομέας ανθρώπων που τρέχουν για γυμναστήριο και συντροφικότητα και όχι για να κερδίσουν αγώνες.

“Αυτοί οι άνθρωποι βοήθησαν να προωθήσουν την τεράστια ανάπτυξη στην πορεία (αργά) για γυμναστήριο ανάμεσα σε αργά-ανθισμένους αναψυχικούς αθλητές”, λέει ο Sellers.

Υπάρχουν μεγάλα οφέλη για να συμπεριλάβετε λίγο τρέξιμο στη ρουτίνα σας. Ακόμη και η προσθήκη λίγων λεπτών λειτουργίας μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερες θερμίδες, να δημιουργήσετε ισχυρότερα οστά και να ενισχύσετε το επίπεδο φυσικής κατάστασης, λένε οι ειδικοί στο περιοδικό Runner’s World.

Ενώ ασκείτε, θα πρέπει να μετράτε μεταξύ …

Ενώ ασκείτε, θα πρέπει να μετράτε μεταξύ …