θρόμβωσης

Τάσεις στοματικής υγείας

Μια καλλιέργεια στο λαιμό είναι μια δοκιμή για να ελέγξει για μια βακτηριακή ή μυκητιακή λοίμωξη στο λαιμό. Ένα δείγμα που τυλίγεται από το λαιμό τοποθετείται σε ένα ειδικό κύπελλο (καλλιέργεια) που επιτρέπει την ανάπτυξη λοιμώξεων. Εάν αυξηθεί μια λοίμωξη, ο πολιτισμός είναι θετικός. Ο τύπος της λοίμωξης βρίσκεται με μικροσκόπιο, χημικές εξετάσεις ή και τα δύο. Αν δεν αυξηθεί η μόλυνση, ο πολιτισμός είναι αρνητικός.

Εάν τα βακτήρια μεγαλώνουν στην καλλιέργεια, μπορούν να γίνουν και άλλες δοκιμές για να ελεγχθεί ποιο αντιβιοτικό θα θεραπεύσει καλύτερα τη λοίμωξη. Αυτό ονομάζεται δοκιμή ευαισθησίας ή ευαισθησίας.

Οι πιο πονεμένοι λαιμοί προκαλούνται από λοίμωξη από ιό, όπως κρύο ή γρίπη. Οι καλλιέργειες στο λαιμό δεν γίνονται για ιογενείς λοιμώξεις επειδή είναι πολύ δύσκολο να αναπτυχθούν ιοί και είναι ακριβό.

Μπορεί να γίνει μια κουλτούρα του λαιμού

Θα βρείτε συμβουλές και κόλπα, καθώς και τα τελευταία νέα και έρευνες για την προφορική υγεία.

Είστε τώρα

Μόνο το 18,5% πολλών ανθρώπων στον κόσμο δεν πλένεται ποτέ. Λείπετε με έναν απλό τρόπο να κάνετε μεγάλη διαφορά στην υγεία του στόματος σας. Ανεξάρτητα από το πόσο καλά βουρτσίζετε, η πλάκα εξακολουθεί να σχηματίζεται ανάμεσα στα δόντια σας και κατά μήκος των ούλων σας. Το νήμα αφαιρεί τα τρόφιμα που παγιδεύονται μεταξύ των δοντιών και αφαιρεί το φιλμ βακτηριδίων που σχηματίζεται εκεί πριν μετατραπεί σε πλάκα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή των ούλων (ουλίτιδα), κοιλότητες και απώλεια δοντιών. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα δόντι για να ξεκινήσετε.

Είστε ένας από το 31% των πολλών ανθρώπων στον κόσμο που δεν καθηλώνουν καθημερινά. Λείπετε με έναν απλό τρόπο να κάνετε μεγάλη διαφορά στην υγεία του στόματος σας. Ανεξάρτητα από το πόσο καλά βουρτσίζετε, η πλάκα εξακολουθεί να σχηματίζεται ανάμεσα στα δόντια σας και κατά μήκος των ούλων σας. Οι τρίχες οδοντόβουρτσας από μόνες τους δεν μπορούν να καθαριστούν αποτελεσματικά μεταξύ αυτών των στενών χώρων. Το νήπιο απομακρύνει έως και το 80% της μεμβράνης που σκληραίνει στην πλάκα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή των ούλων (ουλίτιδα), κοιλότητες και απώλεια δοντιών. Στόχος για άλλες 3 μέρες!

Είστε ένας από το 31% πολλών ανθρώπων στον κόσμο που δεν καθηλώνουν καθημερινά, αλλά είστε σε καλό δρόμο για να κάνετε θετικό αντίκτυπο στα δόντια και τα ούλα σας. Ανεξάρτητα από το πόσο καλά βουρτσίζετε, η πλάκα εξακολουθεί να σχηματίζεται ανάμεσα στα δόντια σας και κατά μήκος των ούλων σας. Οι τρίχες οδοντόβουρτσας από μόνες τους δεν μπορούν να καθαριστούν αποτελεσματικά μεταξύ αυτών των στενών χώρων. Το νήπιο απομακρύνει έως και το 80% της μεμβράνης που σκληραίνει στην πλάκα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή των ούλων (ουλίτιδα), κοιλότητες και απώλεια δοντιών. Στόχος για όλες τις 7 ημέρες!

Μόνο το 50,5% των ανθρώπων του κόσμου είναι καθημερινά, και καλό για σας είναι ότι είστε ένας από αυτούς! Ανεξάρτητα από το πόσο καλά βουρτσίζετε, η πλάκα εξακολουθεί να σχηματίζεται ανάμεσα στα δόντια σας και κατά μήκος των ούλων σας. Οι τρίχες οδοντόβουρτσας από μόνες τους δεν μπορούν να καθαριστούν αποτελεσματικά μεταξύ αυτών των στενών χώρων. Το νήπιο απομακρύνει έως και το 80% της μεμβράνης που σκληραίνει στην πλάκα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή των ούλων (ουλίτιδα), κοιλότητες και απώλεια δοντιών. Συγχαρητήρια για την καλή σας στοματική υγιεινή συνήθεια!

Θα βρείτε συμβουλές και κόλπα καθώς και τα τελευταία νέα και έρευνες για την προφορική υγεία.

ΠΗΓΕΣ

Οδοντιατρική Εταιρεία, Υγιείς Άνθρωποι 2010

Candida albicans. Αυτός ο μύκητας προκαλεί τσίχλα, λοίμωξη του στόματος και της γλώσσας και μερικές φορές του λαιμού. Ο στρεπτόκοκκος ομάδας Α. Αυτά τα βακτήρια μπορεί να προκαλέσουν στρεπτό λαιμό, οστρακιά και ρευματικό πυρετό. Εάν είναι πιθανό να είναι ο λαιμός του στρεπτόκοκκου, μπορεί να γίνει μια δοκιμασία που ονομάζεται ταχεία δοκιμή στρεπτικής ροπής (ή γρήγορη στρεπτική ροή) πριν από μια καλλιέργεια στο λαιμό. Με μια γρήγορη δοκιμασία strep, τα αποτελέσματα είναι έτοιμα σε 10 λεπτά αντί για 1 έως 2 ημέρες με καλλιέργεια στο λαιμό. Εάν τα αποτελέσματα των δοκιμών ταχείας στρεβλώσεως είναι θετικά, τα αντιβιοτικά μπορούν να ξεκινήσουν αμέσως. Μια καλλιέργεια του λαιμού είναι ακριβέστερη από τη δοκιμή γρήγορης στρεπτότητας. Η δοκιμή γρήγορου στρεπτόκοκκου μπορεί να δώσει ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα ακόμη και όταν υπάρχουν βακτήρια στρεπτόκοκκων. Όταν τα αποτελέσματα μιας ταχείας εξέτασης στρεπτόκοκκου είναι αρνητικά, πολλοί γιατροί συστήνουν να κάνετε μια κουλτούρα στο λαιμό για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει λάρυγγα strep. Neisseria meningitidis. Αυτό το βακτήριο μπορεί να προκαλέσει μηνιγγίτιδα.

Βρείτε την αιτία ενός πονόλαιμου. Οι περισσότερες πληγές στο λαιμό προκαλούνται από ιό. Μια καλλιέργεια στο λαιμό δείχνει τη διαφορά μεταξύ μιας βακτηριακής λοίμωξης και μιας ιογενούς μόλυνσης. Η εύρεση του οργανισμού που προκαλεί τη μόλυνση μπορεί να καθοδηγήσει τη θεραπεία. Ελέγξτε ένα άτομο που μπορεί να μην έχει συμπτώματα μόλυνσης αλλά μεταφέρει βακτήρια που μπορούν να εξαπλωθούν σε άλλους. Αυτό το άτομο ονομάζεται φορέας.