το buzz στον καφέ

Υπάρχουν καλά νέα για τα 108 εκατομμύρια πολλούς ανθρώπους στον κόσμο που ξυπνούν και μυρίζουν τον καφέ κάθε μέρα. Τα τελευταία ερευνητικά ευρήματα δείχνουν ότι η πρωινή σας java μπορεί να είναι καλύτερη για εσάς από ό, τι νομίζετε.

Ο καφές είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών που καταπολεμούν την ασθένεια. Και μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να μειώσει τις κοιλότητες, να ενισχύσει τις αθλητικές επιδόσεις, να βελτιώσει τις διαθέσεις και να σταματήσει τους πονοκεφάλους – για να μην αναφέρουμε τον περιορισμό του κινδύνου διαβήτη τύπου 2, του καρκίνου του παχέος εντέρου, του καρκίνου του ήπατος, των χοληφόρων, της κίρρωσης του ήπατος και των νόσων του Πάρκινσον .

Αλλά πριν βγείτε στο τοπικό καφενείο σας, υπάρχουν λίγα σημεία για να εξετάσετε τον καφέ.

Με τα χρόνια, περίπου 19.000 μελέτες εξέτασαν τις επιπτώσεις της κατανάλωσης καφέ στην υγεία. “Συνολικά, η έρευνα δείχνει ότι ο καφές είναι πολύ πιο υγιεινός από ό, τι είναι επιβλαβής”, λέει ο Tomas DePaulis, PhD, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt. “Για τους περισσότερους ανθρώπους, πολύ λίγο κακό προέρχεται από το πόσιμο, αλλά πολλά καλά.

Οι μελέτες έχουν δείξει ότι οι συνηθισμένοι πότες καφέ μπορούν να μειώσουν κατά 80% τον κίνδυνο εμφάνισης νόσου του Parkinson κατά 80%, τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου κατά 25%, τον κίνδυνο κίρρωσης του ήπατος κατά 80% και να μειώσουν τον κίνδυνο χολόλιθων στα μισά. Σε μια μελέτη, οι άνθρωποι που έπιναν 2 φλιτζάνια ημερησίως καφέ χωρίς καφεΐνη είχαν το μισό κίνδυνο καρκίνου του ορθού, σε σύγκριση με τσάι ή καφεϊνούχους πότες καφέ.

Η ποσότητα καφέ που καταναλώνεται στις μελέτες ποικίλλει ευρέως. Αλλά στην έρευνα για τον διαβήτη τύπου 2 και τον καρκίνο του ήπατος, όσο περισσότερο πίνετε, τόσο χαμηλότερο είναι ο κίνδυνος σας.

Έτσι, τι ακριβώς περιέχει ο καφές που του προσδίδει τέτοιες υγιεινές ιδιότητες;

Οι κόκκοι καφέ περιέχουν αντιοξειδωτικές ουσίες που προκαλούν ασθένειες, που ονομάζονται κινίνες, οι οποίες γίνονται πιο ισχυρές μετά το ψήσιμο. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Chemical Society, ο καφές είναι η κύρια πηγή αντιοξειδωτικών στις δίαιτες – εν μέρει επειδή πίνουμε έναν τόνο από αυτό.

Αυτός ο τύπος αντιοξειδωτικού, μαζί με το μαγνήσιο που βρίσκεται φυσικά στον καφέ, επηρεάζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και πιστεύεται ότι είναι υπεύθυνος για τη σύνδεση με χαμηλότερο κίνδυνο διαβήτη τύπου 2.

υγιεινές, νόστιμες συνταγές, από το περιοδικό Eating Well.

Ενώ ασκείτε, θα πρέπει να μετράτε μεταξύ …