το σχέδιο δίαιτας για τη διατροφή σας

Εάν εμπιστεύεστε τον εαυτό σας περισσότερο, θα μπορούσατε να καταλήξετε να ζυγίζετε λιγότερο.

Ο φίλος μου Sue είναι φυσικά λεπτός. Ζυγίζει το ίδιο τώρα με το γυμνάσιο, όταν ήταν καπετάνιος της μαζορέτας. Το μισώ. Τρώει σάντουιτς με δύο κομμάτια ψωμιού, προσθέτει ζευγάρι δώδεκα τηγανητά δαμάσκηνα κρεμμυδιού και τα κατεβάζει με το Coke Classic. Αλλά προτού αποφασίσετε ότι δεν θα επιθυμούσατε καλά πράγματα στη Sue, επιτρέψτε μου να προσθέσω: Είναι ένα καλό παράδειγμα του δίλημμα που αντιμετωπίζουμε όταν βασιζόμαστε σε ένα μέταλλο – την κλίμακα – για να καθορίσουμε την αυτοεκτίμησή μας.

Η Sue εργάζεται στο ιατρείο, όπου ζυγίζει περιστασιακά. Μια μέρα ήταν πέντε κιλά ελαφρύτερα από ό, τι στο προηγούμενο checkin. Ήταν ενθουσιασμένος. Στο μεσημεριανό της διάλειμμα, θαύμαζε τον εαυτό της στα παράθυρα των καταστημάτων και στη συνέχεια αγόρασε μια νέα στολή. Έφαγε επιπλέον κρεμμύδια και έτρωγε τον εαυτό της σε μια τεράστια φέτα κέικ σοκολάτας. Την επόμενη μέρα, το αφεντικό της ανέφερε ότι η κλίμακα ήταν οκτώ λίβρες μακριά – προς λάθος κατεύθυνση.

Η Sue ήταν εντυπωσιασμένη. Μακριά από το να έχει χάσει πέντε κιλά από την τελευταία ζύγιση, κέρδισε πραγματικά τρία. Και αυτό ήταν πριν το μεσημεριανό φαγητό της. Όλοι οι Sue αισθανόταν ότι τα ρούχα της ήταν πολύ σφιχτά και είχε ένα muffintop με το μέγεθος της Καλιφόρνιας να χύνεται πάνω από τη ζώνη. «Πρέπει να πάω σε μια δίαιτα», μου έλεγε εκείνη την ημέρα στο τηλέφωνο. “Δεν μπορώ να πιστέψω πόσο λίπος είμαι.

Είστε γνωστός; Θα ταξιδέψετε μαζί στη ζωή, αισθάνεστε αρκετά καλά για όλα, ακόμα και για το σώμα σας. Όχι, δεν είναι τέλειο, αλλά είναι δικό σου και κάνει ό, τι πρέπει να κάνει – κόβοντας το γκαζόν, σιδερώνοντας τη φούστα σου, παίζοντας μπέιζμπολ με τα παιδιά. Στη συνέχεια, παίρνετε στην κλίμακα. Ζυγίζετε περισσότερο από ό, τι νομίζατε ότι κάνατε και μέσα σε ένα νανοδευτερόλεπτο, η τρομακτική φωνή στο μυαλό σας αρχίζει να φωνάζει: “Είσαι λιπαρός, είσαι αποτυχία, δεν αξίζεις να νιώθεις καλά για τίποτα!” Ξαφνικά όλα όσα ήταν σωστά πριν βγείτε στην κλίμακα είναι λάθος.

υγιεινές, νόστιμες συνταγές, από το περιοδικό Eating Well.

Ενώ ασκείτε, θα πρέπει να μετράτε μεταξύ …