την αλήθεια για τους πόθους για φαγητό

Εδώ είναι η εκπληκτική αλήθεια για την πρόκληση φαγητό εγκυμοσύνης: οι ερευνητές εξακολουθούν να μην είναι σίγουροι τι τους προκαλεί!

Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι η επιθυμία για εγκυμοσύνη θα μπορούσε να είναι το αποτέλεσμα ορμονικών αλλαγών, ενώ άλλοι υποψιάζονται διατροφικές ανεπάρκειες.

Για παράδειγμα: παγωτό λαχτάρα; Πρέπει να χρειαστείτε ασβέστιο. Το πρόβλημα με αυτή τη θεωρία είναι ότι δεν είναι ξεκάθαρο σε ποιο τρόπο ο σύνδεσμος πηγαίνει. Είστε λαχταριστό παγωτό επειδή έχετε μικρή ποσότητα ασβεστίου, ή έχετε μικρή ποσότητα ασβεστίου επειδή τρώτε πάρα πολύ παγωτό η διατροφή σας δεν είναι ισορροπημένη;

Ενώ οι ερευνητές παζεύουν ακριβώς τι προκαλεί πόθους τροφίμων, μπορείτε να είστε σίγουροι για ένα γεγονός: Δεν είστε μόνοι. Σχεδόν δύο στις τρεις γυναίκες έχουν φαγητό. Στην πραγματικότητα, ο πόθος για φαγητό έχει τεκμηριωθεί ήδη από την αρχαία Ελλάδα. Μερικές από τις συνηθέστερες σύγχρονες επιθυμίες περιλαμβάνουν

Συμβουλές για την ανακούφιση από καούρα. Υγιή διαβήτη: Η βασική? Οδοντιατρικές επισκέψεις για έγκυες γυναίκες

Φυσικά, αυτό είναι μόνο μερικές από τις πιθανές πόθους εγκυμοσύνης. Ορισμένες γυναίκες παίρνουν μια βουτιά για κατεψυγμένο χυμό τουρσί, τυρί και κροτίδες, τσάι ή κρέας, ενώ άλλοι ποθούν σαλάτες, πίτσα, καρύδια, μπρόκολα ή tacos. Η σύζυγος του βασιλιά Henry VIII, Jane Seymour, απλά έπρεπε να έχει ορτύκια.

Στη συνέχεια, υπάρχει η έντονη επιθυμία για εγκυμοσύνη για μη φαγητά όπως βρωμιά, σαπούνι ή πηλό. Εάν έχετε μια λαχτάρα για ένα από αυτά, μπορεί να έχετε μια κατάσταση που ονομάζεται pica.

Ορισμένες έγκυες γυναίκες βιώνουν πικα, μια λαχτάρα για μη φαγητά. Οι κοινές πόθοι πίκα περιλαμβάνουν

Αν και το pica είναι κάπως κοινό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δεν είναι καλό για εσάς ή τα μωρά σας. Εάν επιθυμείτε κάτι που δεν είναι φαγητό, μιλήστε αμέσως με το γιατρό σας – μπορεί να είναι ένα σημάδι που υποδεικνύεται από ένα ζωτικό θρεπτικό συστατικό όπως ο σίδηρος.

Η διαχείριση της έντονης επιθυμίας για φαγητό μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά τα καλά νέα είναι ότι αυτές οι επιθυμίες συχνά απογοητεύονται μετά το πρώτο τρίμηνο.

Εν τω μεταξύ, μπορείτε να αντιμετωπίσετε τους πόθους όπως ακριβώς κάνατε πριν να είστε έγκυος: απολαύστε, αλλά με μέτρο. Ένα μικρό παγωτό, μερικά πατατάκια, μια φέτα από πίτσα – ή ό, τι κι αν βρίσκετε δελεαστικό – είναι ωραία, απλώς μην το επιδοθείτε. Και φυσικά, κάνετε ό, τι καλύτερο μπορείτε να φάτε μια υγιεινή διατροφή το υπόλοιπο της ώρας.

Υγιείς συνταγές μείον το Heartbur; Προστατέψτε την οικογένειά σας από τα γκρεμ? Ενόχλησε από την ακράτεια;

Ξεκινώντας τη μέρα με ένα καλό, υγιεινό πρωινό, το να τρώτε καλά σνακ όπως το γιαούρτι, τα φρούτα και τα δημητριακά ολικής αλέσεως όλη την ημέρα μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ελέγξετε τους πόθους. Και αν η επιθυμία σας για εγκυμοσύνη συμβαίνει να είναι γλυκά – όπως συμβαίνει σε πολλές γυναίκες – να συμβαδίσετε με οδοντικές επίστρωση, βούρτσισμα και κανονικές οδοντικές επισκέψεις για να βεβαιωθείτε ότι τα δόντια και τα ούλα σας παραμένουν υγιή.

ΠΗΓΕΣ

Ακαδημία Γενικής Οδοντιατρικής: “Οι πόνοι στην εγκυμοσύνη μπορεί να βλάψουν την προφορική υγεία σας.”

Ακαδημία Οικογενειακών Ιατρών: “Μύθοι και γεγονότα εγκυμοσύνης: Τα αποδεικτικά στοιχεία για εσάς και τους ασθενείς σας”.

Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων, Εγκυμοσύνη και τοκετός σας: Μήνας έως Μήνας, Ιατροί Φροντίδας Υγείας Γυναικών, 2010.

Εφημερίδα της κλινικής διατροφής: «Διαιτητικοί πόθοι και αποτροπίες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης».

Babycenter: “ΣΚΛΗΡΕΣ!

Πανεπιστήμιο της Βοστώνης: “Το μυστήριο της επιθυμίας εγκυμοσύνης.”

Κλίβελαντ Κλινική: “Είμαι έγκυος;” “Οδοντιατρική περίθαλψη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης”, “Καλή διατροφή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για εσάς και το μωρό σας.

FamilyDoctor: “Τρώγοντας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.”

Ιατρικό κέντρο Shawnee Mission: “Πόθο και πρωινή ασθένεια”.

Πανεπιστήμιο της Φλόριντα: “Υγιείς λύσεις για τους πόθους της εγκυμοσύνης.”

Ιατρικό κέντρο του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ: “Εγκυμοσύνη και στοματική υγιεινή”.