θυμοσφαιρίνη

Πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο από γιατρούς με εμπειρία στην ανοσοκατασταλτική θεραπεία για τη διαχείριση ασθενών με μεταμόσχευση νεφρού.

Χρήσεις για τη θυμοσφαιρίνη

Θεραπευτική κατηγορία: Ανοσοκατασταλτικό

Όταν ένας ασθενής λαμβάνει μια μεταμόσχευση οργάνου, τα λευκά αιμοσφαίρια του σώματος θα προσπαθήσουν να απαλλαγούν από (απορρίψουν) το μεταμοσχευμένο όργανο. Η σφαιρίνη κατά του θυμοκυττάρου (κουνέλι) λειτουργεί παρεμποδίζοντας τα λευκά αιμοσφαίρια να το κάνουν αυτό.

Η επίδραση της αντι-θυμοκυτταρικής σφαιρίνης (κουνέλι) στα λευκά αιμοσφαίρια μπορεί επίσης να μειώσει την ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμά τις λοιμώξεις. Πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία, εσείς και ο γιατρός σας θα πρέπει να μιλήσετε για το καλό που θα κάνει αυτό το φάρμακο καθώς και για τους κινδύνους από τη χρήση του.

Η αντι-θυμοκυτταρική σφαιρίνη (κουνέλι) πρέπει να χορηγείται μόνο από ή κάτω από την άμεση επίβλεψη του γιατρού σας.

Όταν αποφασίζετε να χρησιμοποιήσετε ένα φάρμακο, οι κίνδυνοι λήψης του φαρμάκου πρέπει να σταθμίζονται έναντι του καλού που θα κάνει. Αυτή είναι μια απόφαση που εσείς και ο γιατρός σας θα κάνετε. Για αυτό το φάρμακο πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τα ακόλουθα

Ενημερώστε το γιατρό σας εάν είχατε ποτέ ασυνήθιστη ή αλλεργική αντίδραση σε αυτό το φάρμακο ή σε άλλα φάρμακα. Επίσης, ενημερώστε τον γιατρό σας εάν έχετε άλλα είδη αλλεργιών, όπως για τρόφιμα, βαφές, συντηρητικά ή ζώα. Για τα μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα ή τα συστατικά της συσκευασίας.

Παρόλο που δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση αντιμυοκυτταρικής σφαιρίνης (κουνέλι) σε παιδιά με χρήση σε άλλες ηλικιακές ομάδες, αυτό το φάρμακο δεν αναμένεται να προκαλέσει διαφορετικές ανεπιθύμητες ενέργειες ή προβλήματα σε παιδιά από ότι σε ενήλικες.

Πριν από τη χρήση της θυμοσφαιρίνης

Πολλά φάρμακα δεν έχουν μελετηθεί ειδικά σε ηλικιωμένους. Ως εκ τούτου, μπορεί να μην είναι γνωστό εάν δουλεύουν ακριβώς όπως κάνουν στους νεότερους ενήλικες ή αν προκαλούν διαφορετικές παρενέργειες ή προβλήματα σε ηλικιωμένους. Δεν υπάρχουν ειδικές πληροφορίες που να συγκρίνουν τη χρήση σφαιρίνης αντι-θυμοκυττάρων (κουνέλι) στους ηλικιωμένους με χρήση σε άλλες ηλικιακές ομάδες.

Δεν υπάρχουν επαρκείς μελέτες στις γυναίκες για τον προσδιορισμό του κινδύνου για βρέφη κατά τη χρήση αυτού του φαρμάκου κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Ζυγίστε τα δυνητικά οφέλη από τους πιθανούς κινδύνους πριν πάρετε αυτό το φάρμακο ενώ θηλάζετε.

Παρόλο που ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθόλου μαζί, σε άλλες περιπτώσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί δύο διαφορετικά φάρμακα, ακόμη και αν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να αλλάξει τη δόση ή μπορεί να χρειαστούν άλλες προφυλάξεις. Ενημερώστε τον επαγγελματία υγείας σας εάν παίρνετε οποιοδήποτε άλλο φάρμακο συνταγογραφούμενα ή μη συνταγογραφούμενα (εξωχρηματιστηριακά [OTC]).

Ορισμένα φάρμακα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης τροφής ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσής της ή κατά την κατανάλωση ορισμένων τύπων τροφίμων, εφόσον ενδέχεται να εμφανιστούν αλληλεπιδράσεις. Η χρήση αλκοόλ ή καπνού με ορισμένα φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσει αλληλεπιδράσεις. Συζητήστε με το γιατρό σας τη χρήση του φαρμάκου σας με τρόφιμα, αλκοόλ ή καπνό.

Η παρουσία άλλων ιατρικών προβλημάτων ενδέχεται να επηρεάσει τη χρήση αυτού του φαρμάκου. Βεβαιωθείτε ότι ενημερώστε το γιατρό σας αν έχετε άλλα ιατρικά προβλήματα, ειδικά

Η δόση αυτού του φαρμάκου θα είναι διαφορετική για διάφορους ασθενείς. Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας ή τις οδηγίες στην ετικέτα. Οι ακόλουθες πληροφορίες περιλαμβάνουν μόνο τις μέσες δόσεις αυτού του φαρμάκου. Εάν η δόση σας είναι διαφορετική, μην την αλλάξετε εκτός εάν σας το πει ο γιατρός σας.

Η ποσότητα του φαρμάκου που παίρνετε εξαρτάται από την ισχύ του φαρμάκου. Επίσης, ο αριθμός των δόσεων που λαμβάνετε κάθε μέρα, ο χρόνος που επιτρέπεται μεταξύ των δόσεων και ο χρόνος που παίρνετε το φάρμακο εξαρτώνται από το ιατρικό πρόβλημα για το οποίο χρησιμοποιείτε το φάρμακο.

Η θεραπεία με σφαιρίνη αντι-θυμοκυττάρων (κουνέλι) μπορεί επίσης να αυξήσει την πιθανότητα εμφάνισης άλλων λοιμώξεων. Εάν μπορείτε, αποφύγετε τα άτομα με κρυολογήματα ή άλλες λοιμώξεις. Αν νομίζετε ότι έχετε μια κρύα ή άλλη λοίμωξη, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Αυτό το φάρμακο συνήθως προκαλεί πυρετό και ρίγη μέσα σε λίγες ώρες μετά την πρώτη δόση. Αυτές οι επιδράσεις θα πρέπει να είναι λιγότερες μετά τη δεύτερη δόση. Ωστόσο, συμβουλευτείτε αμέσως το γιατρό ή τη νοσοκόμα εάν έχετε πόνο στο στήθος, γρήγορο ή ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό, δύσπνοια ή συριγμό ή πρήξιμο στο πρόσωπο ή στο λαιμό μετά από οποιαδήποτε δόση.

Μαζί με τα απαραίτητα αποτελέσματά του, ένα φάρμακο μπορεί να προκαλέσει κάποια ανεπιθύμητα αποτελέσματα. Παρόλο που δεν μπορεί να συμβούν όλες αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες, μπορεί να χρειαστεί ιατρική φροντίδα.

Λόγω του τρόπου με τον οποίο η αντι-θυμοκυτταρική σφαιρίνη (κουνέλι) δρα στο σώμα, υπάρχει πιθανότητα να προκαλέσει αποτελέσματα που μπορεί να μην εμφανιστούν μέχρι χρόνια μετά τη χρήση του φαρμάκου. Αυτές οι καθυστερημένες επιδράσεις μπορεί να περιλαμβάνουν ορισμένους τύπους καρκίνου, όπως τα λεμφώματα και τους καρκίνους του δέρματος. Συζητήστε αυτά τα πιθανά αποτελέσματα με το γιατρό σας.

Παρόλο που δεν μπορεί να συμβούν όλες αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες, μπορεί να χρειαστεί ιατρική φροντίδα.

Επικοινωνήστε με το γιατρό σας το συντομότερο δυνατόν, εάν συμβεί κάποια από τις παρακάτω ανεπιθύμητες ενέργειες

Κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εμφανιστούν, οι οποίες συνήθως δεν χρειάζονται ιατρική φροντίδα. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να εξαφανιστούν κατά τη διάρκεια της θεραπείας καθώς το σώμα σας προσαρμόζεται στο φάρμακο. Επίσης, ο γιατρός σας μπορεί να σας πει για τρόπους πρόληψης ή μείωσης ορισμένων από αυτές τις παρενέργειες. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν κάποια από τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες συνεχίσει ή είναι ενοχλητική ή εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με αυτές

Άλλες ανεπιθύμητες ενέργειες που δεν αναφέρονται δεν μπορούν επίσης να εμφανιστούν σε ορισμένους ασθενείς. Εάν παρατηρήσετε κάποια άλλη επίδραση, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Διαθεσιμότητα μόνο Rx

Η σωστή χρήση της θυμοσφαιρίνης

Εγκυμοσύνη Κατηγορία C Ο κίνδυνος δεν μπορεί να αποκλειστεί

Σχέδιο CSA N Δεν είναι ελεγχόμενο φάρμακο

(Κουνέλι), ανοσοσφαιρίνη λεμφοκυττάρων, αντι-θυροειδή (ιπποειδής), φουροσεμίδη με μεταμόσχευση νεφρού, Lasix, αζαθειοπρίνη, Imuran, Azasan, Atgam,

Προφυλάξεις κατά τη χρήση θυμοσφαιρίνης

Υποδοχές θυμοσφαιρίνης

Η θυμοσφαιρίνη (αντι-θυμοκυτταρική σφαιρίνη (κουνέλι))