θερμόμετρα: κατανοήστε τις επιλογές

Τα θερμόμετρα έρχονται σε μια ποικιλία στυλ. Κατανοήστε τους διαφορετικούς τύπους θερμόμετρων και πώς να επιλέξετε το κατάλληλο θερμόμετρο για εσάς.

Η επιλογή του θερμόμετρου που είναι καλύτερο για την οικογένειά σας μπορεί να προκαλέσει σύγχυση. Εδώ είναι τι πρέπει να ξέρετε για τα πιο κοινά θερμόμετρα.

Τα κανονικά ψηφιακά θερμόμετρα χρησιμοποιούν ηλεκτρονικούς αισθητήρες θερμότητας για την καταγραφή της θερμοκρασίας του σώματος. Αυτά τα θερμόμετρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο ορθό, στο στόμα ή στη μασχάλη.

Οι θερμοκρασίες της μασχάλης είναι συνήθως οι λιγότερο ακριβείς. Οι ορθικές θερμοκρασίες παρέχουν τις καλύτερες αναγνώσεις για τα βρέφη, ειδικά εκείνων των 3 μηνών ή νεότερων, καθώς και τα παιδιά μέχρι την ηλικία 3. Για μεγαλύτερα παιδιά και ενήλικες, οι προφορικές αναγνώσεις είναι συνήθως ακριβείς – όσο το στόμα είναι κλειστό, ενώ το θερμόμετρο είναι σε θέση .

Εάν σχεδιάζετε να χρησιμοποιήσετε ένα ψηφιακό θερμόμετρο για λήψη τόσο από του στόματος όσο και από την ορθική θερμοκρασία, θα χρειαστεί να πάρετε δύο ψηφιακά θερμόμετρα και να επισημάνετε ένα για χρήση από το στόμα και ένα για χρήση από το ορθό. Μην χρησιμοποιείτε το ίδιο θερμόμετρο και στα δύο μέρη.

Τα πλεονεκτήματα

Τα μειονεκτήματα

Τα ψηφιακά θερμόμετρα αυτιών, που ονομάζονται επίσης τυμπανικά θερμόμετρα, χρησιμοποιούν υπέρυθρες ακτίνες για τη μέτρηση της θερμοκρασίας μέσα στο κανάλι του αυτιού.

Τα πλεονεκτήματα

Τα μειονεκτήματα

Εάν το παιδί σας χρησιμοποιεί μια πιπίλα, ίσως θελήσετε να δοκιμάσετε ένα ψηφιακό θερμόμετρο πιπίλας. Το παιδί σας χτυπά απλώς την πιπίλα μέχρι να καταγραφεί η μέγιστη θερμοκρασία.

Ο επαγγελματίας

Τα μειονεκτήματα

Τα θερμόμετρα χρονικής αρτηρίας – που πωλούνται συχνά ως θερμόμετρα μετώπου – χρησιμοποιούν έναν υπέρυθρο σαρωτή για τη μέτρηση της θερμοκρασίας της κροταφικής αρτηρίας στο μέτωπο.

Τα πλεονεκτήματα

Το con

Μόλις ένα συρραπτικό στα περισσότερα ντουλάπια φαρμάκων, θερμόμετρα υδραργύρου χρησιμοποιούν υδράργυρο εγκλεισμένο σε γυαλί για τη μέτρηση της θερμοκρασίας του σώματος. Τα θερμόμετρα υδραργύρου δεν συνιστώνται πλέον επειδή μπορούν να σπάσουν και να επιτρέψουν στον υδράργυρο – ο οποίος είναι τοξικός – να διαφύγει.

Αν έχετε θερμόμετρο υδραργύρου, μην το ρίχνετε στα σκουπίδια. Επικοινωνήστε με το τοπικό πρόγραμμα συλλογής απορριμμάτων για να δείτε αν υπάρχει περιοχή συλλογής επικίνδυνων αποβλήτων στην περιοχή σας.

επισκεφθείτε το γιατρό σας