προσωρινή σύγχυση ή μειωμένη εγρήγορση – επισκόπηση θεμάτων

Πολλά προβλήματα υγείας προκαλούν σύγχυση ή μειωμένη εγρήγορση. Δεν είναι ασυνήθιστο για ένα άτομο που είναι άρρωστο να είναι υπνηλία ή συγχέεται όταν ξυπνά. Αλλά η ακραία υπνηλία μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα ενός σοβαρότερου προβλήματος υγείας.

Πολλοί απίστευτοι είπαν στον Josh Blue ότι δεν θα μπορούσε να είναι κωμικός. Κοίτα όμως ποιος γελάει τώρα. Ο 28χρονος αστεμένος άνδρας χτύπησε τον ανταγωνισμό στην τέταρτη σεζόν του τελευταίου κόμματος της NBC, παρόλο που, όπως τονίζει, «υπάρχουν πολλοί λευκοί κωμικοί, αλλά όχι πάρα πολλοί με εγκεφαλική παράλυση». Η αναπηρία του Blue είναι ένα μεγάλο μέρος της πράξης του. “Κάθε αστείο που λέω προέρχεται από την προοπτική κάποιας με εγκεφαλική παράλυση. Δεν μπορώ να πω τα πράγματα από τη σκοπιά μιας νεαρής μαύρης γυναίκας …

Μειωμένη εγρήγορση συμβαίνει όταν ένα άτομο δεν είναι πλήρως ξύπνιο, επίγνωση ή ικανό να αντιδρά κανονικά στο εξωτερικό του περιβάλλον. Η μειωμένη εγρήγορση μπορεί επίσης να σημαίνει ότι μια χρόνια ασθένεια έχει χειροτερέψει.

Μια ξαφνική αλλαγή στην ψυχική κατάσταση ή το επίπεδο συνείδησης μπορεί να προκληθεί από

Άλλα προβλήματα που μπορεί να οδηγήσουν σε σύγχυση ή μειωμένη εγρήγορση περιλαμβάνουν

Μια πλήρης ιατρική εξέταση μπορεί να χρειαστεί πριν να διαγνωστεί η αιτία της σύγχυσης ή μειωμένης εγρήγορσης. Η θεραπεία εξαρτάται από την αιτία του προβλήματος. Επικοινωνήστε με το γιατρό σας για εξέταση αν έχετε προβλήματα με σύγχυση ή μειωμένη εγρήγορση.

Μικρές ή αποδιοργανωμένες σκέψεις. Ασυνήθιστη, παράξενη ή επιθετική συμπεριφορά. Αντιμετωπίζετε προβλήματα με την επίλυση προβλημάτων ή την εκτέλεση εργασιών που ήταν εύκολο για εσάς. Δεν γνωρίζετε πού είστε ή δεν αναγνωρίζετε τα μέλη της οικογένειας ή τα οικεία αντικείμενα. Αυτές που κρατούν σταθερά αλλά ψεύτικες πεποιθήσεις (παραληρητικές ιδέες). Βλέποντας, ακούγοντας, νιώθοντας, μυρίζοντας ή δοκιμάζοντας πράγματα που δεν είναι πραγματικά εκεί (ψευδαισθήσεις ή αυταπάτες)? Αβάσιμες υποψίες ότι οι άλλοι είναι μετά από εσάς ή θέλουν να σας βλάψουν (παράνοια).

Ένας τραυματισμός στο κεφάλι. Οι σοβαροί τραυματισμοί στο κεφάλι μπορεί να προκαλέσουν τραυματισμούς στον εγκέφαλο. Μειωμένη ή παρεμποδισμένη ροή αίματος στον εγκέφαλο. Αυτό μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια παροδικής ισχαιμικής επίθεσης (TIA) ή εγκεφαλικού επεισοδίου. Διαταραχή επιληπτικής κρίσης (επιληψία). Μία ασθένεια, όπως ένας όγκος στον εγκέφαλο ή προβλήματα από τον διαβήτη. Περιβαλλοντικοί παράγοντες, όπως η αφυδάτωση, η έκθεση σε κρύα θερμοκρασία (υποθερμία) και η θερμοπληξία. Φάρμακα και κατάχρηση ή απόσυρση οινοπνευματωδών ποτών. Λοίμωξη, ειδικά λοίμωξη του νευρικού συστήματος. Σοκ που προκαλείται από λοίμωξη που έχει εξαπλωθεί σε όλο το αίμα και τους ιστούς (σηψαιμία). Καρδιακά προβλήματα, όπως καρδιακή προσβολή, ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό (αρρυθμία) ή καρδιακή ανεπάρκεια. Θυρεοειδικά προβλήματα, όπως ο υπερθυρεοειδισμός. Χαμηλά επίπεδα οξυγόνου από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (COPD), πνευμονική εμβολή (PE) ή ασθένεια σε ύψος. Μεταβολικά προβλήματα από ηπατική ή νεφρική ανεπάρκεια. Προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως η κατάθλιψη ή η σχιζοφρένεια.

Μειωμένη ακοή ή όραση. Ηλεκτρολυτικές ανισορροπίες, όπως τα χαμηλά επίπεδα νατρίου και καλίου στο αίμα. Χαμηλό σάκχαρο στο αίμα (υπογλυκαιμία) ή υψηλό σάκχαρο στο αίμα (υπεργλυκαιμία). Υποσιτισμός και έλλειψη βιταμινών. Τα προβλήματα ύπνου, όπως η αδυναμία να κοιμηθούν ή να παραμείνουν στον ύπνο (αϋπνία) ή η άπνοια ύπνου.