ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε το over-the-counter ανακούφιση πόνου σας; σοβαρά.

Τάσεις διαχείρισης του πόνου

Τα over-the-counter (OTC) αναλγητικά / αναστολείς πυρετού (το είδος που μπορείτε να αγοράσετε χωρίς συνταγή) είναι ασφαλή και αποτελεσματικά όταν χρησιμοποιούνται σύμφωνα με τις οδηγίες. Ωστόσο, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα όταν χρησιμοποιούνται από άτομα με συγκεκριμένες καταστάσεις ή λαμβάνουν συγκεκριμένα φάρμακα. Μπορούν επίσης να προκαλέσουν προβλήματα σε άτομα που λαμβάνουν πάρα πολλά, ή να τα χρησιμοποιήσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό, τι συνιστά η ετικέτα φαρμάκων που περιέχει το φάρμακο. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να ακολουθείτε προσεκτικά τις οδηγίες της ετικέτας. Εάν έχετε ερωτήσεις, μιλήστε με φαρμακοποιό ή επαγγελματία υγείας.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες εξωχρηματιστηριακών ανακουφιστών πόνου / αναστολέων πυρετού: ακεταμινοφαίνη και μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (ΜΣΑΦ). Το Acetaminophen χρησιμοποιείται για την ανακούφιση πονοκεφάλων, μυϊκών πόνων και πυρετού. Βρίσκεται επίσης σε πολλά άλλα φάρμακα, όπως το σιρόπι βήχα και τα κρύα και κόπρανα φάρμακα. Τα εξωχρηματιστηριακά ΜΣΑΦ χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση του πόνου και τη μείωση του πυρετού. Τα ΜΣΑΦ περιλαμβάνουν ασπιρίνη, ναπροξένη, κετοπροφαίνη και ιβουπροφαίνη και βρίσκονται επίσης σε πολλά φάρμακα που λαμβάνονται για κρυολογήματα, πίεση κόλπου και αλλεργίες.

Αυτά τα προϊόντα, όταν χρησιμοποιούνται κατά καιρούς και λαμβάνονται σύμφωνα με τις οδηγίες, είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Διαβάστε τις ετικέτες όλων των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων, ώστε να γνωρίζετε τη σωστή συνιστώμενη δοσολογία. Αν το φάρμακό σας είναι εφοδιασμένο με ένα εργαλείο μέτρησης, χρησιμοποιήστε το σύμφωνα με τις οδηγίες.

Η χρήση πάρα πολύ acetaminophen μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ηπατική βλάβη, η οποία μπορεί να μην παρατηρηθεί για αρκετές ημέρες. Τα ΜΣΑΦ, για ορισμένα άτομα με ορισμένα ιατρικά προβλήματα, μπορούν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη αιμορραγίας στο στομάχι και νεφρικής νόσου.

Υπάρχουν πολλά OTC φάρμακα που περιέχουν το ίδιο δραστικό συστατικό. Εάν πάρετε πολλά φάρμακα που περιέχουν το ίδιο δραστικό συστατικό, για παράδειγμα ανακούφιση από το άλγος μαζί με φάρμακο βήχα-κρύου πυρετού, μπορεί να παίρνετε δύο φορές την κανονική δόση και να μην το ξέρετε. Διαβάσετε λοιπόν την ετικέτα και αποφύγετε τη λήψη πολλαπλών φαρμάκων που περιέχουν την ίδια δραστική ουσία ή μιλήστε με το φαρμακοποιό ή τον επαγγελματία υγείας σας.

 Δημόσιες πληροφορίες από το FDA