θεραπευτικές αλλαγές στον τρόπο ζωής (tlc) – πράγματα που μπορείτε να κάνετε

Οι θεραπευτικές αλλαγές στον τρόπο ζωής (TLC) μπορεί να σας βοηθήσουν να μειώσετε τη χοληστερόλη LDL. Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής περιλαμβάνουν τη διατροφή, την άσκηση, την απώλεια βάρους και άλλες αλλαγές. Ο γιατρός σας θα θελήσει να ακολουθήσετε την TLC ακόμη και αν παίρνετε φάρμακο με χαμηλή χοληστερόλη. Και η ιατρική θα είναι πιο αποτελεσματική αν έχετε υγιεινή διατροφή και συνήθειες άσκησης.

Θα βρείτε συμβουλές και κόλπα καθώς και τα τελευταία νέα και έρευνες για τη χοληστερόλη.

Το επίπεδό σας είναι επί του παρόντος

Συγχαρητήρια! Το επίπεδο της συνολικής σας χοληστερόλης είναι στο επιθυμητό εύρος και το επίπεδο της “κακής” LDL χοληστερόλης είναι το καλύτερο.

Συγχαρητήρια! Το συνολικό επίπεδο χοληστερόλης βρίσκεται στο επιθυμητό εύρος και το επίπεδο της “κακής” σας χοληστερόλης LDL είναι σχεδόν βέλτιστο.

Το επίπεδο της ολικής χοληστερόλης είναι στο επιθυμητό εύρος, αλλά το επίπεδο της “κακής” LDL χοληστερόλης είναι οριακά υψηλό. Εάν η LDL σας είναι υψηλότερη, το συνολικό επίπεδο χοληστερόλης θα μπορούσε να γίνει Borderline High. Εξετάστε τη μείωση της ποσότητας των τροφών που καταναλώνετε με κορεσμένα λιπαρά και την αύξηση της σωματικής δραστηριότητας. Αν έχετε περισσότερη άσκηση, το επίπεδο της “καλής” σας χοληστερόλης HDL μπορεί να αυξηθεί, πράγμα που θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει να διατηρήσετε τα επίπεδα της LDL και της ολικής χοληστερόλης υπό έλεγχο.

Το επίπεδο ολικής χοληστερόλης είναι στο επιθυμητό εύρος, αλλά το επίπεδο της “κακής” LDL χοληστερόλης είναι υψηλό. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το επίπεδο της υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης (HDL) ή της “καλής” χοληστερόλης είναι πολύ χαμηλό. Είναι καλύτερο να έχετε υψηλό επίπεδο “καλής” HDL και χαμηλό επίπεδο “κακής” LDL. Το HDL συμβάλλει στη διατήρηση του επιπέδου LDL. Ρωτήστε το γιατρό σας για το επίπεδο HDL σας. Εάν η HDL σας είναι χαμηλή, η αύξηση της σωματικής σας δραστηριότητας μπορεί να αυξήσει την σας, πράγμα που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του επιπέδου LDL.

Το επίπεδο της ολικής χοληστερόλης είναι στο επιθυμητό εύρος, αλλά το επίπεδο της “κακής” LDL χοληστερόλης είναι πολύ υψηλό. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το επίπεδο της υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης (HDL) ή της “καλής” χοληστερόλης είναι πολύ χαμηλό. Είναι καλύτερο να έχετε ένα υψηλό επίπεδο “καλής” HDL και ένα χαμηλό επίπεδο “κακής” LDL επειδή το HDL συμβάλλει στη διατήρηση του επιπέδου LDL. Ρωτήστε το γιατρό σας για το επίπεδο HDL σας. Εάν η HDL σας είναι χαμηλή, η αύξηση της σωματικής σας δραστηριότητας μπορεί να αυξήσει την σας, πράγμα που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του επιπέδου LDL.

Το συνολικό επίπεδο χοληστερόλης σας είναι Borderline High, αλλά ευτυχώς το επίπεδο της “κακής” LDL χοληστερόλης είναι το καλύτερο. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι έχετε υψηλό επίπεδο υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης ή “καλής” χοληστερόλης HDL, η οποία προστατεύει από καρδιακές παθήσεις. Ή θα μπορούσατε να έχετε άλλες μη μετρηθείσες αυξήσεις των σωματιδίων που μοιάζουν με LDL που μπορούν να αυξήσουν την καρδιακή νόσο. Το επίπεδο LDL θα μπορούσε επίσης να είναι βέλτιστο εάν λαμβάνετε φάρμακο στατίνης. Παρακαλείσθε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να λάβετε το πλήρες προφίλ λιπιδίων σας και να δείτε εάν μπορεί να χρειαστείτε πρόσθετη θεραπεία. Εν τω μεταξύ, βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κέντρο Υγείας Χοληστερόλης.

Το συνολικό επίπεδο χοληστερόλης σας είναι Borderline High, αλλά ευτυχώς το επίπεδο της “κακής” LDL χοληστερόλης σας είναι σχεδόν βέλτιστο. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι έχετε υψηλό επίπεδο υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης ή “καλής” χοληστερόλης HDL, η οποία προστατεύει από καρδιακές παθήσεις. Ή θα μπορούσατε να έχετε άλλες μη μετρηθείσες αυξήσεις των σωματιδίων που μοιάζουν με LDL που μπορούν να αυξήσουν την καρδιακή νόσο. Το επίπεδο LDL θα μπορούσε επίσης να είναι βέλτιστο εάν λαμβάνετε φάρμακο στατίνης. Παρακαλείσθε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να λάβετε το πλήρες προφίλ λιπιδίων σας και να δείτε εάν μπορεί να χρειαστείτε πρόσθετη θεραπεία. Εν τω μεταξύ, βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κέντρο Υγείας Χοληστερόλης.

Διατροφή. Οι δίαιτες για τη μείωση της χοληστερόλης είναι χαμηλές σε λιπαρά – ειδικά κορεσμένα λιπαρά – και χοληστερόλη. Ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να μειώσετε την ποσότητα των κορεσμένων λιπαρών που τρώτε. Ασκηση. Μπορεί να χρειαστεί να αλλάξετε τις συνήθειες άσκησης. Η τακτική άσκηση, ή μη άσκηση, επηρεάζει το επίπεδο χοληστερόλης και τη συνολική υγεία της καρδιάς σας. Τα άτομα που έχουν ενεργό τρόπο ζωής έχουν χαμηλότερο κίνδυνο για στεφανιαία νόσο (CAD) από ό, τι οι άνθρωποι που έχουν καθιστική ζωή. Απώλεια βάρους. Το υπερβολικό βάρος τείνει να αυξήσει το επίπεδο της LDL χοληστερόλης σας. Η απώλεια μόλις 5 έως 10 κιλών (2,3 έως 4,5 κιλά) μπορεί να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων. Τρώγοντας μια δίαιτα χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη, ασκώντας τακτικά και κόβοντας θερμίδες θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Άλλες αλλαγές στον τρόπο ζωής που πρέπει να σκεφτείτε. Υπάρχουν διάφορες άλλες αλλαγές στον τρόπο ζωής που βελτιώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης, μειώνουν τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης και βελτιώνουν τη γενική υγεία σας. Σταματήστε το κάπνισμα τσιγάρων. Το κάπνισμα είναι η κύρια αιτία θανάτου που μπορεί να αποφευχθεί. Το κάπνισμα μειώνει τη χοληστερόλη σας HDL (“καλή”). Το κάπνισμα πιστεύεται ότι αλλάζει την LDL χοληστερόλη σε μια μορφή που προάγει την συσσώρευση αποθέσεων στα τοιχώματα των στεφανιαίων αρτηριών σας. Το κάπνισμα αυξάνει σημαντικά τις συνολικές σας πιθανότητες εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, διότι καταστρέφει την καρδιά και τα αιμοφόρα αγγεία. Μειώστε το άγχος. Προσπαθήστε να ελαχιστοποιήσετε τις καταστάσεις άγχους όσο το δυνατόν περισσότερο στην εργασία, στο σπίτι και αλλού. Μπορείτε επίσης να ζητήσετε συμβουλές από το γιατρό σας σχετικά με τρόπους για τη μείωση του στρες.

Το συνολικό επίπεδο χοληστερόλης σας είναι Borderline High. Το επίπεδο της “κακής” σας χοληστερόλης LDL είναι και το Borderline High. Η προσπάθεια να μειωθεί η συνολική χοληστερόλη μειώνει το επίπεδο της LDL χοληστερόλης σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ασκώντας περισσότερο και τρώγοντας λιγότερα τρόφιμα με κορεσμένα λίπη. Ελέγξτε τις ετικέτες των τροφίμων!

Το συνολικό επίπεδο χοληστερόλης σας είναι Borderline High. Το επίπεδο της “κακής” σας χοληστερόλης LDL είναι υψηλό. Η προσπάθεια να μειωθεί η συνολική χοληστερόλη μειώνει το επίπεδο της LDL χοληστερόλης σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ασκώντας περισσότερο και τρώγοντας λιγότερα τρόφιμα με κορεσμένα λίπη. Ελέγξτε τις ετικέτες των τροφίμων!

Το συνολικό επίπεδο χοληστερόλης σας είναι Borderline High. Αλλά το επίπεδο της “κακής” σας LDL χοληστερόλης είναι πολύ υψηλό. Η προσπάθεια να μειωθεί η συνολική χοληστερόλη μειώνει το επίπεδο της LDL χοληστερόλης σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ασκώντας περισσότερο και τρώγοντας λιγότερα τρόφιμα με κορεσμένα λίπη. Ελέγξτε τις ετικέτες των τροφίμων!

Η ολική χοληστερίνη σας είναι υψηλή, αλλά το επίπεδο της “κακής” LDL χοληστερόλης είναι το καλύτερο. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι έχετε υψηλό επίπεδο υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης ή “καλής” χοληστερόλης HDL, η οποία προστατεύει από καρδιακές παθήσεις. Ή θα μπορούσατε να έχετε αυξημένα δευτερογενή λιπίδια, όπως σωματίδια μη HDL που αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Το επίπεδο LDL θα μπορούσε επίσης να είναι βέλτιστο εάν λαμβάνετε φάρμακο στατίνης. Παρακαλείσθε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να λάβετε το πλήρες προφίλ λιπιδίων σας και να δείτε εάν μπορεί να χρειαστείτε πρόσθετη θεραπεία. Εν τω μεταξύ, βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κέντρο Υγείας Χοληστερόλης.

Η ολική χοληστερίνη σας είναι υψηλή, αλλά το επίπεδο της “κακής” σας χοληστερόλης LDL είναι σχεδόν βέλτιστο. Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι έχετε υψηλό επίπεδο υψηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνης ή “καλής” χοληστερόλης HDL, η οποία προστατεύει από καρδιακές παθήσεις. Ή θα μπορούσατε να έχετε αυξημένα δευτερογενή λιπίδια, όπως σωματίδια μη HDL που αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Το επίπεδο LDL θα μπορούσε επίσης να είναι βέλτιστο εάν λαμβάνετε φάρμακο στατίνης. Παρακαλείσθε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να λάβετε το πλήρες προφίλ λιπιδίων σας και να δείτε εάν μπορεί να χρειαστείτε πρόσθετη θεραπεία. Εν τω μεταξύ, βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Κέντρο Υγείας Χοληστερόλης.

Το συνολικό επίπεδο χοληστερόλης είναι υψηλό. Το επίπεδο της “κακής” σας χοληστερόλης LDL είναι Borderline High. Η προσπάθεια να μειωθεί η συνολική χοληστερόλη μειώνει το επίπεδο της LDL χοληστερόλης σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ασκώντας περισσότερο και τρώγοντας λιγότερα τρόφιμα με κορεσμένα λίπη. Ελέγξτε τις ετικέτες των τροφίμων!

Το συνολικό επίπεδο χοληστερόλης είναι υψηλό. Το επίπεδο της “κακής” σας χοληστερόλης LDL είναι επίσης υψηλό. Η προσπάθεια να μειωθεί η συνολική χοληστερόλη μειώνει το επίπεδο της LDL χοληστερόλης σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ασκώντας περισσότερο και τρώγοντας λιγότερα τρόφιμα με κορεσμένα λίπη. Ελέγξτε τις ετικέτες των τροφίμων! Εάν αγωνίζεστε να μειώσετε τα επίπεδα της ολικής χοληστερόλης και της LDL χοληστερόλης, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει φάρμακα, όπως οι στατίνες. Οι οδηγίες για τη λήψη φαρμάκων, διατροφής και άσκησης θα πρέπει να έχουν ως αποτέλεσμα βελτιώσεις.

Το συνολικό επίπεδο χοληστερόλης είναι υψηλό και το επίπεδο της “κακής” LDL χοληστερόλης είναι πολύ υψηλό. Η προσπάθεια να μειωθεί η συνολική χοληστερόλη μειώνει το επίπεδο της LDL χοληστερόλης σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ασκώντας περισσότερο και τρώγοντας λιγότερα τρόφιμα με κορεσμένα λίπη. Ελέγξτε τις ετικέτες των τροφίμων! Εάν αγωνίζεστε να μειώσετε τα επίπεδα ολικής χοληστερόλης και LDL χοληστερόλης, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει στατίνες ή άλλα φάρμακα που μειώνουν τη χοληστερόλη.

Θα βρείτε συμβουλές και κόλπα καθώς και τα τελευταία νέα και έρευνες για τη χοληστερόλη.