διάγνωση και θεραπεία κρίσεων του κροταφικού λοβού

Εάν κάποιος έχει κατάθλιψη για πρώτη φορά, αν η κατάσχεση διαρκεί περισσότερο από δύο με τρία λεπτά ή αν εμφανιστούν πολλές κρίσεις το ένα μετά το άλλο, να τον πάρετε στην αίθουσα έκτακτης ανάγκης ή να καλέσετε αμέσως 911.

Η επιληψία είναι ένας γενικός όρος για την τάση να έχουν κατασχέσεις. Η επιληψία συνήθως διαγνωρίζεται μόνο αφού ένα άτομο έχει υποστεί περισσότερες από μία κρίσεις. Όταν αναγνωρίζονται, οι αιτίες της επιληψίας συνήθως περιλαμβάνουν κάποια μορφή τραυματισμού στον εγκέφαλο. Για τους περισσότερους ανθρώπους, όμως, τα αίτια της επιληψίας δεν είναι γνωστά.

Η λειτουργία του εγκεφάλου μπορεί να αναλυθεί με ηλεκτροεγκεφαλογράφημα ή EEG, το οποίο ανιχνεύει τα ηλεκτρικά σήματα που αναμεταδίδουν πληροφορίες από ένα κύτταρο εγκεφάλου στο άλλο. Τα EEGs μπορεί να παρουσιάζουν χαρακτηριστικά, μη φυσιολογικά πρότυπα κατά τη διάρκεια και μεταξύ διαφορετικών τύπων επιληπτικών κρίσεων.

Επιπλέον, οι ακτίνες Χ, οι σαρώσεις CT και οι μαγνητικές τομογραφίες του κεφαλιού μπορούν να βοηθήσουν στην εξάλειψη συγκεκριμένων αιτίων των επιληπτικών κρίσεων.

Τα αντισπασμωδικά φάρμακα μπορεί να συμβάλλουν στη μείωση ή την εξάλειψη επαναλαμβανόμενων κρίσεων σε μερικούς ανθρώπους. Περιλαμβάνουν

Οι επιληπτικές κρίσεις του χρονικού λοβού μπορεί να είναι δύσκολο να ελεγχθούν εντελώς μόνο με φαρμακευτική αγωγή. Δεν είναι ασυνήθιστο για ένα άτομο να έχει περιστασιακή κρίση στο κροταφικό λοβό παρά τη λήψη της σωστής ποσότητας φαρμάκων.

Μερικοί άνθρωποι με κρίσεις του κροταφικού λοβού αποκρίνονται καλά σε χειρουργική επέμβαση που αφαιρεί το ανώμαλο τμήμα του εγκεφάλου. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται κροταφική λοβεκτομή.

Επίσης, η FDA ενέκρινε μια διαδικασία που ονομάζεται διέγερση νευρικού νεύρου. Μια συσκευή εμφυτεύεται κάτω από την κλείδα κώνων που διεγείρει το αριστερό πνευμονογαστρικό νεύρο, με αποτέλεσμα την αναστολή των επιληπτικών κρίσεων.

ΠΗΓΕΣ

Η κλινική Mayo.

Την Εθνική Βιβλιοθήκη Υγείας των ΗΠΑ και τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας.