λέγοντας στους άλλους για την αποβολή σας

Είτε σχεδιάστηκε η εγκυμοσύνη σας είτε όχι, μια αποβολή μπορεί να είναι πιο οδυνηρή από ότι φανταστήκατε ποτέ. Μπορεί να είστε αναισθητοποιημένοι και να σκεφτείτε: “Μπορώ να ξυπνήσω από αυτό το κακό όνειρο;” Μπορείτε να επιθυμήσετε όλοι να πάνε μακριά και να σας αφήσουν μόνοι σας. Εάν μοιράσατε τα νέα για την εγκυμοσύνη σας με άλλους – ή ακόμα και αν δεν έχετε – μπορείτε να αναρωτηθείτε πώς θα μπορέσετε ποτέ να τους πείτε για την απώλειά σας.

Είστε αυτός που περνάει από αυτό, έτσι φροντίστε τον εαυτό σας με προσοχή. Δεν χρειάζεται να καθησυχάσετε κανέναν ότι “όλα είναι εντάξει”. Δεν χρωστάτε πολλές εξηγήσεις για το γιατί και πότε συνέβη αυτό. Και δεν χρειάζεται να πείτε σε όλους όσους γνωρίζετε.

Δεν υπάρχει κανένας σωστός τρόπος να πείτε στους ανθρώπους για την απώλειά σας. Να θυμάστε ότι τα μέλη της οικογένειάς σας – ή ακόμα και οι στενοί φίλοι – μπορεί να έχουν τα συναισθήματά τους σχετικά με τα νέα. Μπορείτε ακόμη και να θέλετε να το κάνετε με διαφορετικούς τρόπους, ανάλογα με το ποιος λέτε.

Πείτε το αυτοπροσώπως. Αν θέλετε αγκαλιές και συναισθηματική υποστήριξη, πείτε στους ανθρώπους που εμπιστεύεστε περισσότερο να σας συνυπάρχουν προσωπικά. Ξέρεις καλύτερα ποιος μπορεί να είναι αυτός.

Συμβουλές για την ανακούφιση από καούρα. Υγιή διαβήτη: Η βασική? Οδοντιατρικές επισκέψεις για έγκυες γυναίκες

Πείτε το γραπτώς. Ίσως να είναι πιο εύκολο να γράψετε σημειώσεις ή να στείλετε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ορισμένα μέλη της οικογένειας, φίλους ή συνεργάτες σας. Εξηγήστε εν συντομία τι συνέβη και να είστε ειλικρινείς για το τι χρειάζεστε όσον αφορά την υποστήριξη. Και, αν είναι εντάξει μαζί σας, επιτρέψτε στους άλλους να γνωρίζουν ότι μπορούν να κάνουν ερωτήσεις.

Πάρτε έναν φίλο για να διαδώσετε τη λέξη. Μια άλλη προσέγγιση είναι να έχει κάποιος άλλος να σας διαβιβάσει τα νέα. Ίσως ένας αξιόπιστος συνεργάτης να μπορεί να πει στους ανθρώπους με τους οποίους εργάζεστε. Και η αδερφή ή η μαμά σας μπορούν να κάνουν ένα γύρο κλήσεων προς την υπόλοιπη οικογένειά σας. Αν υπάρχει κάτι συγκεκριμένα που θέλετε να λέτε ή να μην το αναφέρετε, απλά να τους ενημερώσετε.

Υγιείς συνταγές μείον το Heartbur; Προστατέψτε την οικογένειά σας από τα γκρεμ? Ενόχλησε από την ακράτεια;