τις απαντήσεις στις αγχωτικές καταστάσεις σας

Ως γονέας, υπάρχουν πολλές φορές είστε σε αγχωτικές καταστάσεις. Μπορείτε να τα λύσετε με τρόπους που σας διευκολύνουν, και τα παιδιά σας, να κάνουν καλές επιλογές.

Όταν ο καθένας προσπαθεί να φάει, να γεμίσει και να πάρει την πόρτα εγκαίρως, μπορεί να είναι δύσκολο να παραμείνει ήρεμος. Είναι ευκολότερο εάν έχετε γεύματα και σακίδια είναι έτοιμα τη νύχτα πριν – αλλά δεν έχει σημασία τι βιάζεται, μην αφήνετε κανέναν να παρακάμψει το πρωινό.

Ένα καλό πρωινό δίνει ενέργεια για την ημέρα, βοηθά με την εστίαση, και σας κρατά γεμάτο μέχρι το μεσημεριανό γεύμα, ώστε να είστε λιγότερο πιθανό να αρπάξετε ανθυγιεινά σνακ. Δοκιμάστε ολόκληρα δημητριακά ή πλιγούρι βρώμης και χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γάλα. Για εκείνες τις πραγματικά πολυάσχολες μέρες, πρέπει να κάνετε πρωινό στο χέρι, όπως το γιαούρτι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και τα φρούτα.

Τα παιδιά σας έρχονται στο σπίτι φορτωμένα με την εργασία και τις δεσμεύσεις τους για κάθε είδους δραστηριότητες μετά το σχολείο. Πρέπει να απαντήσετε σε κάποια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να παίξετε σοφέρ. Όλοι έχουν πάρα πολλά να κάνουν. Προς το παρόν, στείλτε τα παιδιά έξω για να τρέξουν γύρω ή να πυροβολήσουν στεφάνια για 10 λεπτά πριν αρχίσουν να κάνουν την εργασία. Θα τους βοηθήσει να ανατινάξουν κάποιο σχολικό άγχος και να πάρουν τα μυαλά τους έτοιμα να σπουδάσουν.

Τότε αργότερα, μιλήστε στην οικογένεια για να κάνετε πάρα πολλά. Αποφασίστε να περιορίσετε τα πράγματα σε ένα άθλημα μια εποχή και ίσως μια άλλη δραστηριότητα. Βοηθήστε τα παιδιά σας να δώσουν προτεραιότητα σε αυτά που απολαμβάνουν περισσότερο. Κρατήστε μια μέρα την εβδομάδα όταν τα παιδιά επιστρέφουν σπίτι και δεν έχουν τίποτα επιπλέον να κάνουν.

Όταν είστε πάρα πολύ βιαστικοί ή πολύ κουρασμένοι για να κάνετε ένα ζεστό, υγιεινό δείπνο, μην κατευθυνθείτε για το αυτοκίνητο-thru. Υπάρχουν πιθανώς μερικές υγιεινές επιλογές στο ντουλάπι σας ή στο ψυγείο.

Σερβίρετε πρωινό για δείπνο – δημητριακά ολικής αλέσεως με γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, γεμάτο φρέσκα φρούτα. Κάνετε σάντουιτς με φυστικο βούτυρο σε ψωμί ολικής αλέσεως. Προσθέστε μπαστούνια καρύδας ή μήλα ως πλευρά. Στη συνέχεια, κάντε αυτό το γεύμα χαμηλής προσπάθειας πιο διασκεδαστικό, απλώνοντας την κουβέρτα στο πάτωμα και έχοντας ένα πικνίκ.