μιλήστε με άλλους για την κατάθλιψη – επισκόπηση θεμάτων

Τάσεις κατάθλιψης

Η κατάθλιψη είναι ιατρικό πρόβλημα και έχετε το δικαίωμα να το κρατήσετε ιδιωτικό. Αλλά αν βλάπτει τις σχέσεις σας, μπορεί να βοηθήσει να μιλήσετε με το σύντροφό σας, τους φίλους σας ή τα παιδιά σας.

Η συζήτηση με τα παιδιά σας σχετικά με την κατάθλιψη μπορεί να είναι δύσκολη για εσάς και τα παιδιά σας. Μπορεί να μην ξέρετε πώς να πείτε τα πράγματα και τα παιδιά σας μπορεί να μην μπορούν να καταλάβουν τι λέτε. Αλλά είναι ακόμα σημαντικό να προσπαθήσουμε.

Μπορεί να νιώσετε την ανάγκη να προστατέψετε τα παιδιά σας και να μην πείτε τίποτα γι ‘αυτό. Αλλά τα παιδιά είναι έξυπνα. Παίρνουν πράγματα. Εάν ενεργείτε διαφορετικά, θα το γνωρίζουν και θα το αναρωτιούνται. Θα μπορούσαν να κατηγορήσουν τον εαυτό σας για το πώς ενεργείτε.

Χρησιμοποιήστε τα δικά σας λόγια για να μιλήσετε για κατάθλιψη. Αυτό που λέτε εξαρτάται από την ηλικία των παιδιών σας. Χρησιμοποιήστε απλούς όρους και σιγουρευτείτε ότι απαντάτε στις ερωτήσεις τους. Είναι καλύτερο να τους εξηγήσετε τόσο πολύ όσο νομίζετε ότι μπορούν να καταλάβουν.

της νέας σειράς ηλεκτρονικών μηνυμάτων σχετικά με τη διάγνωση, τη θεραπεία και τη διαβίωση με διαταραχή διατροφικής κατανάλωσης

Εξηγήστε την κατάθλιψη στον συνεργάτη ή τους φίλους σας. Να είστε ειλικρινείς γι ‘αυτό. Πείτε τους ότι πρόκειται για πρόβλημα υγείας και ότι αντιμετωπίζετε θεραπεία. Πες τους πώς σε κάνει να νιώθεις. Βοηθήστε τους να καταλάβουν ότι θα βελτιωθείτε και να τους ζητήσετε να είναι υπομονετικοί μαζί σας. Ρωτήστε για αυτό που χρειάζεστε. Είτε πρόκειται για μια επίσκεψη σε γιατρό είτε απλά να ξοδέψετε χρόνο, να ασκηθείτε ή να χαλαρώσετε, μην φοβάστε να ρωτήσετε. Θυμηθείτε ότι η φιλία περιλαμβάνει τη δήλωση και τη λήψη. Όλοι έχουν προκλήσεις στη ζωή με τις οποίες χρειάζεται βοήθεια. Όταν ασχολείσαι με την κατάθλιψη, μπορεί να είναι δύσκολο να θυμηθεί κανείς ότι και άλλοι άνθρωποι έχουν προβλήματα. Ρωτήστε τους φίλους σας πώς κάνουν.

Εξηγήστε ότι έχετε ένα πρόβλημα υγείας. Η κατάθλιψη είναι μια ασθένεια, ακριβώς όπως η γρίπη ή η παρωτίτιδα. Πείτε τους ότι το πώς ενεργείτε είναι αυτό που συμβαίνει όταν οι άνθρωποι έχουν κατάθλιψη. Αφήστε τους να γνωρίζουν ότι δεν προκάλεσαν την κατάθλιψή σας. Δεν είναι κάτι που είπαν ή έκαναν. Βεβαιωθείτε ότι γνωρίζουν ότι παίρνετε βοήθεια από γιατρό ώστε να μπορείτε να βελτιωθείτε. Θα νιώσουν καλύτερα αν ξέρουν ότι θα βελτιώσετε και θα επιστρέψετε σε εσάς που ήξεραν. Πείτε τους ότι δεν είναι δουλειά τους να σας διορθώσουν. Αν θέλουν να βοηθήσουν, μπορείτε να προτείνετε βοήθεια γύρω από το σπίτι, να περάσετε καλά στο σχολείο και να συμπεριφέρεστε. Πείτε τους ότι η κατάθλιψη δεν είναι «σύλληψη» όπως η γρίπη. Εάν αισθάνεστε ότι θα καταλάβουν, εξηγήστε ότι μπορεί να τρέξει σε οικογένειες, αλλά οι πιθανότητες να μην το πάρει είναι μεγαλύτερες από τις πιθανότητες να το πάρει? Ρωτήστε τα παιδιά σας εάν θέλουν να μιλήσουν σε οποιονδήποτε σχετικά με την κατάθλιψή σας ή για το πώς αισθάνονται. Εάν το κάνουν, ρωτήστε το γιατρό ή τον σύμβουλό σας για βοήθεια στην εξεύρεση ιατρού για τα παιδιά σας για να μιλήσετε.