καρκίνος των όρχεων – επισκόπηση θεμάτων

Ο καρκίνος των όρχεων εμφανίζεται όταν κύτταρα που δεν είναι φυσιολογικά εξέρχονται από τον έλεγχο στους όρχεις (όρχεις). Είναι ιδιαίτερα θεραπευτικό, ειδικά όταν βρίσκεται νωρίς.

Ο καρκίνος των όρχεων είναι σπάνιος. Αλλά είναι ο πιο κοινός καρκίνος στους νέους άνδρες.

Οι περισσότεροι καρκίνοι των όρχεων ξεκινούν σε κύτταρα που κάνουν σπέρμα. Αυτά τα κύτταρα ονομάζονται γεννητικά κύτταρα. Οι δύο κύριοι τύποι καρκίνου των βλαστικών κυττάρων των όρχεων είναι τα σεμινώματα και τα nonseminomas. Τα σημηνώματα αναπτύσσονται και εξαπλώνονται αργά και ανταποκρίνονται στην ακτινοθεραπεία. Τα μη κονδυλώματα αναπτύσσονται και εξαπλώνονται ταχύτερα από τα σεμινάρια. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι nonseminomas.

Αυτό το θέμα καλύπτει τον καρκίνο του σεμινωματικού και μη σινεματικού. Δεν καλύπτει τους καρκίνους των όρχεων των μη γεννητικών κυττάρων, όπως οι όγκοι κυττάρων Leydig.

Οι ειδικοί δεν γνωρίζουν τι προκαλεί καρκίνο των όρχεων. Ωστόσο, ορισμένα προβλήματα, όπως η ύπαρξη ενός μη εξαντλημένου όρχεως ή του συνδρόμου Klinefelter, μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο ενός ανθρώπου για αυτόν τον καρκίνο. Οι περισσότεροι άνδρες που λαμβάνουν καρκίνο των όρχεων δεν έχουν παράγοντες κινδύνου.

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα του καρκίνου των όρχεων περιλαμβάνουν

Οι περισσότεροι άνδρες βρουν τον καρκίνο των όρχεων τυχαία ή κατά τη διάρκεια μιας αυτοεξέτασης. Ή ένας γιατρός μπορεί να το βρει κατά τη διάρκεια μιας φυσικής εξέτασης ρουτίνας.

Επειδή άλλα προβλήματα μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα όπως αυτά του καρκίνου των όρχεων, ο γιατρός σας μπορεί να παραγγείλει εξετάσεις για να μάθετε αν έχετε κάποιο άλλο πρόβλημα. Αυτές οι εξετάσεις μπορεί να περιλαμβάνουν εξετάσεις αίματος και τεστ απεικόνισης των όρχεων, όπως υπερηχογράφημα ή αξονική τομογραφία.

Αν αυτές οι εξετάσεις παρουσιάζουν ενδείξεις καρκίνου, θα έχετε χειρουργική επέμβαση για να αφαιρέσετε τον όρχι. Η χειρουργική επέμβαση είναι ο μόνος τρόπος να γνωρίζετε με βεβαιότητα αν έχετε καρκίνο των όρχεων και τι είδους καρκίνο είναι. Αυτές οι πληροφορίες βοηθούν επίσης στον προγραμματισμό κάθε άλλης θεραπείας που μπορεί να χρειαστείτε.

Ένα χονδρό ή οίδημα στο όσχεο που μπορεί ή όχι να είναι επώδυνο. Βαρύ συναίσθημα στο όσχεο. Ένας θαμπός πόνος ή αίσθημα πίεσης στην κάτω κοιλιά ή στη βουβωνική χώρα.