η αναθεώρηση της διατροφής για τα μωρά: αυτό το πρόγραμμα απώλειας βάρους λειτουργεί;

Αν έχετε περάσει αρκετά ντους μωρών, μπορεί να έχετε παίξει το παιχνίδι μανίας για μωρό, στο οποίο δοκιμάζετε διάφορες παιδικές τροφές (ετικέτες σκοτεινές) και προσπαθήστε να εντοπίσετε τι είναι μέσα τους – μπιζέλια; αχλάδια; σπανάκι? Αλλά μερικοί άνθρωποι καταναλώνουν σκόπιμα ολόκληρα ποτάμια, όχι για να κερδίσουν βραβείο ντους αλλά για να πάρουν μια φιγούρα στο Χόλιγουντ.

Η δίαιτα για τα μωρά, ένα φαινόμενο στο Διαδίκτυο που φημολογείται ότι έχει ξεκινήσει από τον εκπαιδευτή διασημοτήτων Tracy Anderson, είναι ένα τέχνασμα για την κοπή θερμίδων και τον έλεγχο μερίδων. Περιλαμβάνει την αντικατάσταση ενός ή δύο γευμάτων ή σνακ ημερησίως με παιδικές τροφές – τα βάζα των οποίων κυμαίνονται σε θερμίδες από περίπου 20 έως 100.

Αυτό δεν είναι μια διατροφή απώλειας βάρους, αλλά ένα σχέδιο συντήρησης για να σας βοηθήσει να κρατήσετε μακριά κιλά που έχετε ήδη ρίξει.

Οι κανόνες, οι οποίοι δεν δημοσιεύονται παντού επίσημοι, ποικίλλουν. Μια έκδοση απαιτεί να φάτε 14 βάζα με βρεφική τροφή κατά τη διάρκεια της ημέρας και ένα πραγματικό δείπνο το βράδυ.

Δεν είναι δύσκολο να καταλάβετε γιατί ένα άτομο μπορεί να χάσει βάρος αντικαθιστώντας τα γεύματα για ενήλικες με λίγα μικρά βάζα μπανάνας ή μπιζέλια. Και επειδή πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να τρώνε περισσότερο από μερικές κουταλιές, ο έλεγχος του τμήματος δεν είναι πιθανώς ένα σημαντικό ζήτημα.

Όλες οι γεύσεις της παιδικής τροφής φαίνονται να είναι δίκαιες, πράγμα που σημαίνει ότι τα γεύματά σας μπορούν να αποτελούνται από πολτοποιημένα φρούτα, λαχανικά και μερικά κρέατα, όπως γαλοπούλα, κοτόπουλο και βοδινό κρέας, με “σάλτσα”.

Οι άνθρωποι που το έχουν δοκιμάσει λένε ότι πολλές από τις γεύσεις γίνονται συνηθισμένες ως ενήλικες και μπορεί να χρειαστεί να κάνετε κάποια δαπανηρή και πιθανώς δυσάρεστη δοκιμή και λάθος για να καταλάβετε ποιες από αυτές μπορείτε να κάνετε στομαχικά, εικονικά και κυριολεκτικά. Κάποιοι λένε ότι οι ταχύτητες των ναύλων που αφομοιώθηκαν εύκολα μέσω του συστήματός τους.

Η παράδοση τακτικού φαγητού και μάσησης αναλαμβάνει δέσμευση.

Περιορισμοί: Είστε περιορισμένοι από τις διαθέσιμες παιδικές τροφές. Αν ψάχνετε για πίτσα για μωρά ή για χάμπουργκερ, δεν υπάρχουν.

Μαγειρική και ψώνια: Θα αποθεματοποιήσετε πολλά μωρά και θα κάνετε λιγότερο μαγείρεμα, εάν ακολουθήσετε αυτή τη δίαιτα.

Συναντήσεις μεταξύ ατόμων: Όχι.

Άσκηση: Δεν απαιτείται.

Χορτοφάγοι και βέγκαν: Επειδή τα περισσότερα παιδικά τρόφιμα είναι φτιαγμένα από φρούτα ή λαχανικά, δεν είναι δύσκολο να τρώτε χορτοφάγους ή vegan σε αυτή τη δίαιτα. Ωστόσο, οι φυτικές πηγές πρωτεϊνών, όπως τα φασόλια και τα προϊόντα σόγιας, δεν απαντώνται τυπικά στα προϊόντα παιδικών τροφών.

Χωρίς γλουτένη: Τα περισσότερα προϊόντα παιδικών τροφών με φρούτα και λαχανικά πρέπει να είναι απαλλαγμένα από γλουτένη, αλλά να ελέγχουν τις ετικέτες. Ορισμένα άλλα προϊόντα για βρέφη, συμπεριλαμβανομένων των δημητριακών και των “δειγμάτων” με βάση το κρέας, περιέχουν σιτάρι.

Η αντικατάσταση των γευμάτων με παιδικές τροφές μπορεί να οδηγήσει σε διατροφικές ανισορροπίες και να πάρει πολύ λίγες θερμίδες. Και επειδή οι πρωτεΐνες, οι φυτικές ίνες και η πράξη της μάσησης των τροφίμων σας βοηθούν να αισθανθείτε πλήρης, μπορεί να βρείτε το στομάχι σας να γκρινιάζει μετά από ένα «γεύμα» σε αυτή τη δίαιτα, ανάλογα με το ποια τρόφιμα επιλέγετε και πόσο τρώτε.

Λάβετε υπόψη ότι ο σωστός τρόπος για να χάσετε βάρος και να το κρατήσετε μακριά είναι να βρείτε ένα υγιεινό σχέδιο διατροφής που μπορείτε να ζήσετε με για τη ζωή, και να πάρει κάποια τακτική άσκηση.

Σύμφωνα με την Ακαδημία Διατροφής και Διαιτολογίας, όταν δοκιμάζετε κάποια νέα δίαιτα, θα πρέπει να αναρωτηθείτε: «Μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να τρώει αυτόν τον τρόπο για πάντα;» Αν η απάντηση είναι «όχι», εξετάζετε μια βραχυπρόθεσμη αποκατάσταση καλύτερα, όχι μια μακροπρόθεσμη λύση.

Κόστος: θερμίδες για θερμίδες, παιδικές τροφές δεν είναι ιδιαίτερα φθηνή. Ένα βάζο θα σας κοστίσει στη γειτονιά ενός δολαρίου ή και περισσότερο, και αν τρώτε 16 βάζα την ημέρα, το κόστος θα αυξηθεί γρήγορα.

Υποστήριξη: Αυτή είναι μια δίαιτα που κάνετε μόνοι σας.

Λειτουργεί?

Η διατροφή για τα μωρά είναι μια διατροφή που μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος για το βραχυπρόθεσμο μέλλον. Αντικαθιστώντας διάφορα βάζα παιδικής τροφής για τυποποιημένα γεύματα, πιθανότατα θα μειώσετε την ποσότητα θερμίδων που καταναλώνετε με απόλυτο έλεγχο μερίδας και πλήξη γεύσης. Αλλά ακριβώς όπως ένα μωρό, δεν θα είναι πολύ πριν ξεπεράσετε αυτή τη δίαιτα και αρχίσετε να κερδίζετε βάρος.

Είναι καλό για ορισμένες συνθήκες;

Ο Gerber, ένας ηγέτης στην παρασκευή παιδικών τροφών, δηλώνει στον ιστότοπό του ότι τα παιδικές τροφές του πληρούν τις συστάσεις για το νάτριο του Heart Association (AHA) για ένα παιδί ηλικίας 1 έως 3 ετών: λιγότερα από 1.500 χιλιοστόγραμμα νατρίου την ημέρα. Αυτό είναι το ίδιο ποσό που συνιστά και ο AHA για τους ενήλικες. Αλλά αυτό προϋποθέτει ότι πρόκειται μόνο να τρώτε το ποσό των παιδικών τροφών που ένα μωρό θα φάει σε μια μέρα. Εάν πρόκειται να τρώτε περισσότερο από αυτό και προσθέτοντας ένα γεύμα για ενήλικες ή δύο ημερησίως, θα πρέπει να διαβάζετε προσεκτικά τις ετικέτες για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπερβαίνετε το όριο του αλατιού σας, ειδικά εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση ή καρδιά ασθένεια.

Εάν έχετε καρδιακή νόσο ή υψηλή χοληστερόλη, η διατροφή των παιδιών μπορεί να βοηθήσει να μειωθεί το λίπος στη διατροφή σας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είστε υποχρεωμένοι να γεμίζετε τα καθαρισμένα φρούτα και τα λαχανικά αντί για τα λιγότερο νόστιμα κρέατα. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι παίρνετε αρκετές πρωτεΐνες και άλλα θρεπτικά συστατικά στο “ενήλικα” γεύμα σας κάθε μέρα.

Οι κατευθυντήριες γραμμές διατροφής του Συνδέσμου Διαβήτη αναφέρουν ότι όλες οι δίαιτες πρέπει να είναι ευχάριστες και πρακτικές. Ένα σχέδιο διατροφής θα σας βοηθήσει να κάνετε υγιεινές διατροφικές επιλογές. Η διατροφική διατροφή για τα μωρά υπολείπεται και από τις δύο αυτές απόψεις.

Κάθε απώλεια βάρους θα σας βοηθήσει να μειώσετε τις πιθανότητές σας να πάρετε διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση και καρδιακές παθήσεις. Αλλά υπάρχουν πιο υγιεινές και πιο γευστικές τρόπους για να ρίξετε τα κιλά. Και άσκηση θα πρέπει να είναι μέρος του σχεδίου, καθώς και.

Ο Τελικός Λόγος

Η διατροφή για τα μωρά μπορεί να είναι μια επιλογή αν απλά προσπαθείτε να ξεκινήσετε κάποια απώλεια βάρους. Η πραγματική προετοιμασία φαγητού σας είναι ελάχιστη εκτός και αν επιλέξετε να καθαρίσετε τη δική σας παιδική τροφή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε τα βάζα των παιδικών τροφών στο κατάστημα. Είναι εύκολο να πακετάρετε για μεσημεριανά γεύματα. Και πολλές εκδόσεις της δίαιτας σας επιτρέπουν την πλήρη ελευθερία για ένα καθημερινό “ενήλικο” γεύμα.

Αλλά αν δεν κάνετε μερικά από τα δικά σας βρεφικά τρόφιμα, οι επιλογές σας θα είναι αρκετά λεπτή. Είναι επίσης πιθανό να διαπιστώσετε ότι πολλά από την απόλαυση της κατανάλωσης περιλαμβάνει όχι μόνο γεύση αλλά και υφή. Το στομάχι σας είναι πιθανό να αισθάνεται αρκετά άδειο, καθιστώντας δύσκολο να αντισταθεί στον πειρασμό. Το κόστος μπορεί να αυξηθεί γρήγορα, επίσης, ανάλογα με το πόσα βάζα την ημέρα θα τρώτε. Και όλα αυτά η ατομική συσκευασία δεν κάνει πολύ καλό για το περιβάλλον, είτε.

Θα ήταν πολύ καλύτερο να εξετάσουμε ένα άλλο σχέδιο διατροφής που μπορείτε να κολλήσετε και να μην ξεφύγετε γρήγορα. Και ενώ είστε σε αυτό, αναζητήστε ένα που περιλαμβάνει κάποια κατάλληλη για την ηλικία άσκηση, επίσης.

ΠΗΓΕΣ

Ακαδημία Διατροφής και Διαιτολογίας: “Μείνετε μακριά από το Fad Dietes.”

Paddon-Jones, D. Journal of Clinical Nutrition, Μάιος 2008.

Huffington Post: “Η διατροφική διατροφή των παιδιών: Πόσο κακό είναι για εσάς;”

Jeannie Gazzaniga-Moloo, PhD, RD, διατροφική συμβουλευτική? εκπρόσωπος, Διαιτητική Ένωση.

ABCNews: “Τρόφιμα για μωρά, CarbLovers, δίαιτες HCG και πολλά άλλα: Ποιες δίαιτες Fad δουλεύουν;”

care.diabetesjournals: «Συστάσεις για τη θεραπεία της διατροφής για τη διαχείριση των ενηλίκων με διαβήτη».

υγιεινές, νόστιμες συνταγές, από το περιοδικό Eating Well.

Ενώ ασκείτε, θα πρέπει να μετράτε μεταξύ …