ένταση πονοκεφάλους – επισκόπηση της θεραπείας

Μπορείτε να αντιμετωπίσετε τους περισσότερους πονοκεφάλους έντασης με

Τα φάρμακα μπορούν να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε καλύτερα. Αλλά μπορούν επίσης να είναι επικίνδυνες, ειδικά αν δεν τους πάρετε το σωστό δρόμο. Να είστε ασφαλείς με τα φάρμακα. Διαβάστε και ακολουθήστε όλες τις οδηγίες στην ετικέτα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει ισχυρότερο φάρμακο εάν τα φάρμακα χωρίς φάρμακα δεν σταματούν τους πονοκεφάλους σας. Αυτά τα φάρμακα μπορεί να περιλαμβάνουν βαρβιτουρικά ή ναρκωτικά. Αλλά αυτά τα φάρμακα μπορεί να είναι συνήθεια, έτσι θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σπάνια και μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε φάρμακο για να αποφύγετε έναν πονοκέφαλο εάν

Ο γιατρός σας μπορεί να σας κάνει να δοκιμάσετε ένα ή περισσότερα φάρμακα, όπως ένα αντικαταθλιπτικό ή ένα φάρμακο που αποτρέπει επιληπτικές κρίσεις. Αυτά τα φάρμακα μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη πονοκεφάλων ακόμη και αν δεν έχετε κατάθλιψη ή επιληπτικές κρίσεις.

Μπορεί να είστε σε θέση να αποτρέψετε ή να μειώσετε τους πονοκεφάλους εντάσεων, μαθαίνοντας τι προκαλεί τους πονοκεφάλους σας και προσπαθώντας να αποφύγετε αυτές τις ασκήσεις. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στο θέμα Living With Tension Headaches.

Πέραν του φαρμάκου φάρμακα για τον πόνο. Συνταγογραφούμενα φάρμακα εάν έχετε χρόνιους ή πολύ κακούς πονοκεφάλους. Αποφεύγοντας τα πράγματα που προκαλούν τους πονοκεφάλους σας. Διαλογισμός και άλλοι τρόποι για να μειώσετε το άγχος σας.

Δοκιμάστε αυτά τα φάρμακα πρώτα. Οι περισσότεροι γιατροί συστήνουν να δοκιμάσετε πρώτα φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή, εάν έχετε ήπιους έως μέτριους πονοκεφάλους. Μπορεί να έχουν λιγότερες παρενέργειες από τα συνταγογραφούμενα φάρμακα. Αυτά τα φάρμακα συμπεριλαμβάνουν. Ακεταμινοφέν, όπως η Τυλενόλη. Μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (NSAID), όπως η ασπιρίνη (για παράδειγμα, η Bayer) και η ιβουπροφαίνη (για παράδειγμα, η Motrin). Ιατρική που συνδυάζει ασπιρίνη, ακεταμινοφαίνη και καφεΐνη, όπως το Excedrin.

Χρησιμοποιείτε φάρμακα για να σταματήσετε πονοκεφάλους περισσότερες από 3 φορές την εβδομάδα. Τα φάρμακα για να σταματήσουν πονοκεφάλους δεν λειτουργούν καλά για εσάς.