Συμβουλές σχετικά με τη μείωση της κατανάλωσης αλκοόλ

Εάν καταναλώνετε τακτικά περισσότερες από 14 μονάδες την εβδομάδα, δοκιμάστε αυτές τις απλές συμβουλές για να σας βοηθήσουμε να μειώσετε.

Δεκατέσσερις μονάδες είναι ισοδύναμες με έξι pints μέσης ισχύος μπύρα ή 10 μικρά ποτήρια κρασιού χαμηλής αντοχής.

Κάντε ένα σχέδιο · προτού αρχίσετε να πίνετε, ορίστε ένα όριο για το πόσο θα πιείτε.

Ορίστε έναν προϋπολογισμό, λάβετε μόνο ένα σταθερό χρηματικό ποσό για να ξοδέψετε για το αλκοόλ.

Οφέλη από την περικοπή

Αφήστε τους να γνωρίζουν · Αν αφήσετε τους φίλους και την οικογένειά σας να γνωρίζουν ότι κόβετε και ότι είναι σημαντικό για σας, θα μπορούσατε να λάβετε υποστήριξη από αυτούς.

Πάρτε μια μέρα κάθε φορά, Κόψτε λίγο κάθε μέρα. Έτσι, κάθε μέρα που κάνεις είναι επιτυχία.

Κάντε το μικρότερο · μπορείτε ακόμα να απολαύσετε ένα ποτό, αλλά να πάτε για μικρότερα μεγέθη. Δοκιμάστε την εμφιαλωμένη μπύρα αντί για πίντες ή ένα μικρό ποτήρι κρασί αντί για ένα μεγάλο.

Έχετε ένα ποτό χαμηλής αντοχής, μειώστε το αλκοόλ, αλλάζοντας ισχυρές μπύρες ή κρασιά για εκείνους με χαμηλότερη αντοχή (ABV σε%). Θα βρείτε αυτές τις πληροφορίες στο μπουκάλι.

Μείνετε ενυδατωμένοι: Πίνετε μια πίντα νερό πριν αρχίσετε να πίνετε και μην χρησιμοποιείτε αλκοόλ για να σβήσετε τη δίψα σας. Έχετε ένα αναψυκτικό αντί.

Πάρτε ένα διάλειμμα, έχετε αρκετές ημέρες χωρίς ποτά κάθε εβδομάδα.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει

Μπορεί να εκπλαγείτε να μάθετε πόσα πίνετε πραγματικά. ένα ημερολόγιο ποτών για να παρακολουθείτε την κατανάλωσή σας για μια εβδομάδα.

Τα άμεσα αποτελέσματα της περικοπής περιλαμβάνουν

Μακροπρόθεσμα οφέλη περιλαμβάνουν

Διάθεση Υπάρχει ισχυρός σύνδεσμος ανάμεσα στην έντονη κατανάλωση αλκοόλ και την κατάθλιψη και οι απολύσεις συχνά σας κάνουν να αισθάνεστε ανήσυχοι και χαμηλοί. Εάν αισθάνεστε ήδη ανήσυχος ή λυπημένος, η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να χειροτερεύσει, οπότε η μείωση μπορεί να σας βάλει σε μια καλύτερη διάθεση γενικά.

να αισθάνεστε καλύτερα τα πρωινά, να είστε λιγότερο κουρασμένοι κατά τη διάρκεια της ημέρας, το δέρμα σας μπορεί να αρχίσει να δείχνει καλύτερα, θα αρχίσετε να αισθάνεστε πιο εύκολο, μπορεί να σταματήσετε να κερδίζετε βάρος

Ύπνος Η κατανάλωση μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο σας. Παρόλο που μπορούν να βοηθήσουν ορισμένους ανθρώπους να κοιμηθούν γρήγορα, μπορεί να διαταράξουν τα σχήματα ύπνου και να σας σταματήσουν να κοιμηθείτε βαθιά. Έτσι μειώνοντας το αλκοόλ θα πρέπει να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο ξεκούραστοι όταν ξυπνάτε.

Συμπεριφορά: Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει την κρίση και τη συμπεριφορά σας. Μπορεί να συμπεριφέρεστε παράλογα ή επιθετικά όταν είστε μεθυσμένοι. Η απώλεια μνήμης μπορεί να είναι ένα πρόβλημα κατά την κατανάλωση αλκοόλ και μακροπρόθεσμα για τακτικά βαριά ποτά.

Καρδιά: Η μακροχρόνια βαριά κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει στη μεγέθυνση της καρδιάς σας. Αυτή είναι μια σοβαρή κατάσταση που δεν μπορεί να αντιστραφεί εντελώς, αλλά η διακοπή της κατανάλωσης μπορεί να σταματήσει να επιδεινώνεται.

Ανοσοποιητικό σύστημα Η τακτική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Οι βαριές πότες τείνουν να πιάσουν περισσότερες μολυσματικές ασθένειες.

24/02 /

########

Υπηρεσίες κοντά σας

Υπηρεσίες

Τοποθεσία

Πρακτικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να μειώσετε τις πιθανότητες, καθώς και πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωση χαμηλού κινδύνου, τον τρόπο με τον οποίο το αλκοόλ επηρεάζει την υγεία σας και τις μονάδες κατανόησης

Πάρτε το κουίζ μας για να δείτε πώς θα σκοράρει

Πόσιμο και αλκοόλ

Θέλετε να μάθετε πόσο υγιείς είστε;